Co se nepovedlo kmotrům, může se povést ANO

14. 8. 2014 / Boris Cvek

čas čtení 6 minut

Asi největší změna v "poměrech" v České republice za posledních deset let nebo i více je rozhýbání státního zastupitelství v případech, týkajících se politiků, což je zjevně zásluha nejvyššího státního zástupce Pavla Zemana. Příkladem změny poměrů může být pád Nečasovy vlády.

Igor Strelkov opustil funkci "ministra obrany" v "Doněcké lidové republice"

14. 8. 2014

čas čtení < 1 minuta

Ruský plukovník v záloze Igor Strelkov opouští "na vlastní žádost" funkci ministra obrany ve vládě samozvané Doněcké lidové republiky, informuje separatistická agentura Novorossija.

Strelkov přechází na novou funkci náčelníka štábu, která pro něj byla právě vytvořena.

Na postu ministra jej nahradí Vladimir Kononov.

Podrobnosti v ruštině: ZDE

KRÁTKÁ PŘEHLEDOVÁ ANALÝZA MEZINÁRODNÍ SMLOUVY S NÁPOVĚDOU

Blíže k TTIP a ISDS - blíže ke štěstí

14. 8. 2014 / Jan Campbell

čas čtení 12 minut

Stejně jako není vše, co se třpytí, zlato, není vše, co se píše, ví nebo myslí o TTIP, jistotou a již vůbec ne pravdou, ani lží. Proto si dovoluji s pomocí německého materiálu zveřejněného v deníku Sueddeutsche Zeitung, ze dne 11.08.2014 udělat a nabídnout doplňující obrázek o TTIP, který může obohatit každou budoucí diskusi v České republice o této „dohodě“.

Aby smlouva nezůstala tajnou, je nezbytné, aby minimálně 1 000 000 občanů z nejméně sedmi členských států EU podepsalo petici, která přinutí Evropskou komisi veřejně zaujmout stanovisko ke smlouvě.

Memento Velké války, sto let poté

14. 8. 2014 / Veronika Sušová-Salminen

čas čtení 22 minut

Sto let od Velké války je dobrý důvod k tomu si připomenout staré dobré "historia, magistra vitae", i když platnost těchto slov se ukazuje jako mýtus. Memento, nikoliv ale prostá analogie, z roku 1914 se dnes tím nejhorším způsobem připomíná na Ukrajině, kde zuří nový typ války se silným geopolitickým a velmocenským kontextem a vyvolává ve více a více lidech obavy z opakování velké, celoevropské války. Ve stínu Velké války ale žije Evropa do dnešních dnů - ne jenom kvůli dění na Ukrajině a nejen proto, že velká její část je vystavěna geograficky na půdorysu, který pomohla Velká válka vykrystalizovat. Tato válka začala pozvolný ale nezadržitelný úpadek Evropy a jejího světovládného postavení, a ukázala se tak být válkou sebedestruktivní, evropským Rubikonem. Dnešní Evropa je už jenom stín Evropy roku 1914. Z v minulosti širokého arzenálu její moci a autority ji dnes zbývá už jen ta ideologicko-kulturní, která ale nezadržitelně koroduje díky vnitřním i vnějším tlakům.

Ukrajina: Nejasnosti kolem ruského konvoje, který se rozdělil

14. 8. 2014

čas čtení 1 minuta

Ruský konvoj směřující na východ Ukrajiny se dnes rozdělil. Zhruba třetina nákladních vozidel doprovázená vojenskou technikou se blíží k hranici s Ukrajinou, kterou se patrně pokusí překročit na přechodu Izvarine kontrolovaném separatisty. Kde je další část konvoje není v tuto chvíli jasné.

Porážka vzbouřenců na východě Ukrajiny nebude zrovna příčinou k oslavám

14. 8. 2014

čas čtení 7 minut

Je lepší, když zločinci prohrají, než když vyhrají, píše v britském deníku Times vojenský analytik Edward Lucas. Není to ale nutně důvod k jásotu. Hrozba Rusy podporovaného povstání na Ukrajině, které by se rozšířilo na sever a na západ z Krymu, stejně jako hrozba totální občanské války ustoupily. Ale blížící se konec (nebo přestávka) v nejkrvavějším evropském konfliktu od války v bývalé Jugoslávii není žádnou příčinou k oslavám.

Ukrajina je v katastrofální situaci, Rusko - pokud připustí, aby jeho lidé na Ukrajině byli poraženi - bude potřebovat zachránit svou pověst, což bude znamenat další problémy jinde. A Západ, který je rozhádaný a nesoustředěný, naprosto není vstavu, aby dokázal efektivně vyřešit nejvážnější evropskou bezpečností krizi za mnoho desetiletí.

OSN: Na Ukrajině dochází k eskalaci násilí

14. 8. 2014

čas čtení 4 minuty

Počet osob, usmrcených v konfliktu na východní Ukrajině, se za posledních čtrnáct dní zdvojnásobil, uvedl ve středu Úřad OSN pro lidská práva. Přitom pokračuje mezinárodní spor ohledně kontroverzního ruského "humanitárního" konvoje pro Ukrajinu.

Úřad OSN uvádí, že podle "velmi konzervativních odhadů" stoupl začátkem tohoto týdne počet mrtvých na 2086. 26. července byl celkový počet mrtvých 1129. Asi 5000 lidí bylo zraněno, uvedlo OSN a varovalo, že jasně jde o "eskalující trend" násilí na východě Ukrajiny.

Máte právo na svůj vlastní názor. Nemáte ale právo na vlastní fakta

13. 8. 2014 / Jan Čulík

čas čtení 2 minuty

Mírně mě děsí protesty celé řady čtenářů, že Britské listy především vynikajícími analýzami Karla Dolejšího, které nestranně systematicky zkoumají zdroje ze všech válčících stran, kritizují v nynějším kontextu Rusko. Co máme ale, sakra, dělat, když nepřijatelné chování Ruska dokazují všechna nezávisle ověřitelná fakta! V určité části české veřejnost vzniká davová hysterie, která nemá absolutně žádný vztah ke skutečnosti. Ano, vyvolávají to pražská média, která svým propagandistickým postojem vedou lidi k pavlovovské reakci, že lidé automaticky začnou věřit opaku toho, co pražská média šíří. Jenže takto svět opravdu nefunguje. To nejde, tohle dělat.

Neposlouchám systematičtěji pražská média a kdykoliv je zaslechnu, vždycky mě šokuje jejich ostrá zaujatost, jejich aktivismus a jejich protiruská hysterie. Troufám si říci, že Britské listy toto nedělají. Vnímám analýzy Karla Dolejšího jako uměřené, férové a kriticky hodnotící jednání obou stran konfliktu. Pokaždé mě šokuje, když Karel Dolejší vydá analýzu, která kritizuje postoje ukrajinské i ruské strany, že přijde několik emailových nadávek, vyčítajících Britským listům, že nekriticky nepodporují Rusko. Lidi protestují proti nestranným a uměřeným analýzám!!

Už jsme to tady psali snad stokrát. Mechanismus, že vezmeme to, co říká Česká televize či píše IHned nebo IDnes, a obrátíme to o sto procent, získáme pravdu, prostě nefunguje. Ano, mě taky irituje, když si pustím Českou televizi a Český rozhlas, že z toho po prvních dvaceti vteřinách čiší ideologická zaujatost. Dnešní Rusko není ani komunistická, ani totalitní země. Jenže je to země, která řeší své vztahy s Ukrajinou poněkud nestandardním a nepřijatelným způsobem. Je děsivé, když nám dnes čtenáři píší, že od Britských listů očekávají proruskou propagandu, jaká se šíří na celé řadě doktrinářských internetových serverů, vycházejících v češtině. To by bylo pod naši úroveň a zlikvidovalo by to pověst Britských listů. To dělat nebudeme.

Britské listy byly vždycky, od samého začátku své téměř dvacetileté existence v opozici proti ideologickým a doktrinářským názorům, ať ty pocházely z pravice nebo z levice. Jsme tady od toho, abychom se pokoušeli lidi přimět myslet. Myšlení bolí. Jak zdůrazňoval americký senátor Daniel Patrick Moynihan: "Máte právo na svůj názor. Ale nemáte právo na vlastní fakta."

Lidi, prosím vás, zkuste trochu samostatně myslet. Nebuďte obětí pražských médií. Jejich propaganda, je, zdá se, velmi úspěšná. V tom smyslu, že přesvědčila značnou část národa, aby věřil v opak toho, co pražská média tvrdí. Jenže to jsou nesmysly. Tak nelze dospět k pravdě.

Bude se chtít všem politikům měřit stejným metrem pánům i kmánům?

14. 8. 2014 / František Štván

čas čtení 2 minuty

"Finanční úřad nepožívá žádné úcty ve společnosti. Dnes tam přijede podnikatel na Bentley, který má ztrátu, je na něj kontrola, ale on je agresívní a řve tam na zaměstnance. My vysíláme jasný signál, že finanční úřad už nebude klientsky vstřícný. Finanční úřad je tu na to, aby vybral daně a zabránil podvodům s DPH."To jsou slova, které v Interview ČT24 pronesl ministr financí Andrej Babiš. Ve stejném pořadu ministr financí zopakoval svůj záměr, přenést důkazní břemeno o nabytí majetku ze správce daně na poplatníka.

Krásný nový svět propagandy

14. 8. 2014 / Karel Dolejší

čas čtení 6 minut

V propagandě jsou málokdy opravdu účinné sprosté lži typu dvaceti verzí sestřelení letu MH17 (k němuž se podle německého satirického serveru a proruských médií přiznal ukrajinský pilot Su-25; což prý byla předem plánovaná havárie dálkově ovládaného stroje plného mrtvol; atd.). Daleko lépe funguje koktejl ze špetky pravdy, mnohem většího množství toho, co by si lidé vroucně přáli, ačkoliv to není pravda - a teprve pak se přidá samotná drzá lež.

Prosíme, podpořte finančně interkulturní filmový projekt

10. 8. 2014

čas čtení 1 minuta



Britské listy spolupracují s dokumentaristkou Dominikou Švecovou na dvou časosběrných dokumentárních filmech o přípravě a průběhu Evropského setkání mladých Taizé, které se bude konat v Praze mezi Vánocemi 2014 a Novým rokem 2015. Do Prahy přijede přes 30 000 mladých lidí z nejrůznějších zemí. Připravované filmy Dominiky Švecové budou zkoumat, jakým způsobem proběhne interakce mezi těmito "cizinci" a lidmi z České republiky. Taizé je ekumenické hnutí, které organizuje mezinárodní setkání mladých lidí - příslušníků nejrůznějších náboženství světa - katolíků, protestantů, ale i muslimů. Jak bude uzavřená Česká republika reagovat na tuto akci?

Jsme přesvědčeni, že otevírání dveří do světa je jedním z nejdůležitějších úkolů dnešní české společnosti. Proto na výrobě těchto filmů spolupracujeme.

Oba snímky se budou vysílat v České televizi v březnu 2015. Z větší části ČT tento projekt financuje, avšak k jeho zdárné realizaci potřebujeme určitou finanční podporu od veřejnosti prostřednictvím crowd funding. Doufáme, že nám čtenáři Britských listů pomohou. Ideálně potřebujeme sebrat částku 50 000 Kč.

Kdo by chtěl přispět, otevřete si prosím TUTO STRÁNKU

Děkujeme.

Jan Čulík

Zde je informační video klip také v angličtině:

52% britských voličů je přesvědčeno, že Izrael jednal v Gaze s nepřiměřenou silou

13. 8. 2014

čas čtení 1 minuta

Z průzkumu veřejného mínění, provedeného firmu ICM pro deník Guardian, vyplývá, že většina britských voličů si myslí, že v nedávném konfliktu jednal Izrael vojensky s nepřiměřeně velkou silou. Tento názor zastává 52 procent britských voličů. 19 procent voličů si myslí, že Izrael reagoval na odpalování raket organizací Hamas přiměřeně a 29 procent nemá žádný názor.

Příbytky v Gaze jsou neobyvatelné

Desetitisíce domovů byly proměněny ve spoušť

12. 8. 2014

čas čtení 1 minuta

OSN konstatuje, že rozsah ničení je "bezprecedentní". Jen v Beit Hanounu musí být nalezeny nové příbytky pro 30 000 lidí.

V Gaza City, které má půl milionu obyvatel, bylo zničeno mezi 20 - 25 procenty domů.

V městě Beit Hanoun na severu Gazy je 70 procent domů "neobyvatelných". Starosta města uvádí: "V podstatě se tu vůbec nedá žít. Není tu elektřina, voda, ani komunikace. Chybí tu základní předpoklady pro život.

V Šawkatu, nedaleko města Rafah na jihu Gazy bylo zničeno 300 z tamějších 2000 domů.

Děti v Gaze: Izrael si vytváří novou generaci nepřátel

12. 8. 2014

čas čtení 4 minuty

Najia Warshagha (9) zažila už tři války v Gaze. Nemůže spát a trvale má strach

Zdálo se, že představuje kolektivní utrpení dětí v Gaze: holčička, oči sklopené, slza v oku, krev rozmazanou po tváři, strach na obličeji.

Vyfotografovali ji po bombardování úkrytu, školy v OSN v Džabalii. "Pro svět je to strašná hanba," řekl šokovaný šéf OSN poté, co tam zemřelo 15 lidí a více než 100 jich bylo zraněno.

Nepříliš valná úroveň diskuse o Gaze na vlnách Českého rozhlasu

14. 8. 2014 / Daniel Veselý

čas čtení 3 minuty

Chtěl bych uvést několik postřehů k diskusi o dění v Gaze na ČRo Plus ZDE, které se zúčastnili bývalý ministr zahraničí Jan Kavan, bývalý velvyslanec v Izraeli Daniel Kumermann, česko-palestinský politolog Šádí Shanaáh a publicista Roman Joch. Diskusi moderoval Petr Schwarz.

Lze ocenit, že slovo tentokrát dostali rovnocenně jak zastánci spíš propalestinského vnímání konfliktu (Jan Kavan a Šádí Shanaáh), tak proizraelského (Kumermann a Joch), což byl od minulé diskuse (Pojar a Slezák versus Shanaáh) pozitivní posun. Nicméně výběr komentátora nebyl vůbec šťastný. Schwarz při výběru dotazů na hosty tonul v tradičních klišé, omílal pořád dokola, co provádí Hamás, jak s ním nelze počítat, protože je to teroristické hnutí atd. (jakoby snad hlavní brzdou celého konfliktu byl Hamás), aniž by situaci v pásmu šířeji zarámoval.

Příměří v Gaze bylo prodlouženo o dalších pět dní

14. 8. 2014

čas čtení 1 minuta

Navzdory odpálení raket Hamasu těsně před ukončením třídenního příměří se Hamas a Izrael ve středu večer dohodly o prodloužení současného třídenního příměří o dalších pět dnů.

Hamas popřel, že by z Gazy odpálil jakékoliv rakety a krátce před půlnocí oznámila palestinská delegace v Káhiře prodloužení příměří. Zprávu přivítá Gaza, která je zničená měsíc dlouhým bombardováním, které drasticky poškodilo infrastrukturu a zlikvidovalo velké množství příbytků a usmrtilo téměř 2000 civilistů.

Izrael a Egypt učinily při nepřímém vyjednávání v Egyptě dost podstatný pokrok během posledních tří dnů vyjednávání, i když stále ještě se v mnoha věcech neshodli.

Ve středu uvedl palestinský tým v Káhiře, že uvažuje o egyptském návrhu částečného uvolnění izraelské blokády Gazy, zavedené v roce 2006. Avšak témata, o nichž se Hamas a Izrael zatím nedohodli, totiž plné zrušení blokády a odzbrojení Hamasu, byly odsunuty na další jednání. Hamas opakuje, že odzbrojení jeho organizace je nemyslitelné.

Podrobnosti v angličtině ZDE

Kde koho média straší a manipulují?

13. 8. 2014

čas čtení < 1 minuta

Pokud máte pocit, že Vás česká nebo západní média ve věci ukrajinské krize manipulují, pusťte si prosím sestřih scénické show, kterou druhý program ruské televize odvysílal 9. srpna z Krymu. Moderuje šéf motorkářského gangu Noční vlci Alexandr Zaldostanov, přítel ruského prezidenta, píše Karel Dolejší.

Nevládní organizace kritizují ukrajinský návrh mediálního zákona jako cenzorský

13. 8. 2014

čas čtení < 1 minuta

Reportéři bez hranic a Freedom House vyzvaly ukrajinské úřady, aby neschvalovaly návrh mediálního zákona, který by vládě poskytl pravomoc cenzurovat domácí a zahraniční média.

Podle obou organizací by zákon poskytl Národní radě bezpečnosti a obrany "drakonické" pravomoci umlčovat a omezovat média považovaná za hrozbu "bezpečnosti a národním zájmům".

Ukrajinští zákonodárci schválili návrh zákona v úterý 12. srpna.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

Humanitární konvoj v podmínkách naprosté ztráty důvěry

12. 8. 2014 / Karel Dolejší

čas čtení 2 minuty

Ruští vojáci iniciativně vložili na sociální sítě amatérské video se záběry humanitárního konvoje pro východní Ukrajinu, který dnes vyjel z Naro-Fominska u Moskvy. Všechny automobily KAMAZ, kterých je celkem 280, jsou vojenské, přestříkané bílou barvou, personál je vojenský, v okolí stojí vojenská technika ještě v původní olivové barvě.

Z posledního summitu BRICS: vzhůru k novému globálnímu řádu?

13. 8. 2014 / Ilona Švihlíková

čas čtení 11 minut

Summit z července 2014 v brazilské Fortaleze přinesl po delší době jasné výstupy skupiny BRICS. Jejich mediální ohlas není jednotný: někde jsou prezentovány jako počátek konce Západu, někde jako první skrovný krok k internacionalizaci yuanu... a někteří v nich vidí příznak končícího kapitalismu. Co skutečně přinesl brazilský summit?

Evropa si Hitlera vyrobila

13. 8. 2014

čas čtení < 1 minuta

Pokud jsem správně pochopil ironický článek pana Dolejšího "O třech důvodech, proč Hitler nikdy nezačal II. světovou válku", má to zřejmě být narážka na dnešní situaci Ukrajina (+ tzv demokratický západ) vs Rusko, píše čtenář, který se podepsal jako Marek Roth. Pan Dolejší uvedl celkem správné důvody a příčiny, ale jaksi zapomněl porovnat tehdejší reparace a potupné "smlouvy" mezi tehdejším demokratickým (vlastně ještě kapitalistickým) západem a Německem s dnešními "sankcemi" tzv demokratického západu vůči Rusku a tedy podobnost vyústění následků na základě podobných příčin, kdy můžeme říci že "Evropa" si Hitlera "vyrobila" - a dnes vyrábí dalšího (kdo potřebuje válku ?)...

Britské listy přišly o názorovou pestrost

13. 8. 2014

čas čtení 1 minuta

V minulosti jsem přivedl s nadšením k BL řadu čtenářů. Dnes toho docela lituji. Spektrum informací, které nabízely, bylo pestré a "ideovou vyhraněnost" jsem nevnímal, píše Jaroslav Šlambor.

Alespoň ne dominantně. Dnes je situace odlišná. Díky panu redaktorovi Dolejšímu, se BL vyprofilovaly ve vztahu ke kauze "Ukrajina", resp. Západ /zbytek světa k obrazu vytvářeného mainstreamem - pokud nejsou dokonce "papežtější, než papež". Zkrátím to - pan Dolejší je bezpochyby vzdělaný člověk, ale vidí svět přes filtr, který obraz deformuje do podoby, kterou kreslí jeho filozofie pohledu na svět.

Jak publikovat v Britských listech

12. 8. 2014 / Josef Mrázek

čas čtení 3 minuty

Základní možností, která se autorovi nabízí, je připojit se k některé z vln, které v Britských listech s větší či menší mohutností a různou dobou trvání probíhají a surfovat na ní. Nevýhodou je, že máte početnou konkurenci a když nejedete pěkně po povrchu, tak vás to spláchne a nikdo si toho ani nevšimne. Je ovšem možné pokusit se otevřít některé palčivé odlišné téma. To ale má cenu, když přijdete s novými nebo opomíjenými myšlenkami. K tomu sice podle svého záhlaví mají Britské listy sloužit, ale jejich šéfredaktor občas dohlédne na to, aby ta novost nevybočovala z toho, co je zvykem, a případné kacířství nezmátlo čtenáře. Jde-li o něco opravdu nového, je těžké ho přesvědčit citacemi, které jinak právem požaduje.

Jak se stát bezcitným

13. 8. 2014

čas čtení 10 minut

Zlé jazyky se už určitě ušklíbají, že kdo nechce zůstat pozadu, honem spěchá se svým komentářem k současné situaci v Gaze. Doufá, že přinese příměr, který ještě nikdo neobjevil, nový úhel pohledu či neotřelou formulaci. Uvědomuji si, že tragédie a násilí fungují jako paralyzující droga, píše Marie Fareh.

V Luhansku chybí autobusy potřebné pro evakuaci civilistů

13. 8. 2014

čas čtení < 1 minuta

Oblastní administrativa ve východoukrajinském městě Luhansk, kde probíhají těžké boje, se snaží organizovat odvoz prostřednictvím městských autobusů. Nevědí ovšem, kde se autobusy MHD přesně nacházejí, a nemohou navázat spojení s náměstkem starosty. Informuje o tom agentura UNN s odvoláním na ředitele oddělení masové komunikace oblastní administrativy Dmitrije Aljeva.

Aktivisté organizace "Zachráníme stát" mají v úmyslu oznámit obyvatelům, ze kterého místa proběhne evakuace. K tomu potřebují pouze dvě věci - zjistit, kde se nacházejí městské autobusy, a palivo na 15 km jízdy k nejbližšímu blokpostu ukrajinské armády v oblasti průmyslového provozu Metallist. Kde se autobusy nacházejí však není známo a nedaří se komunikace s představiteli města.

Podrobnosti v ruštině: ZDE

Francouzská vesnice "Smrt Židům" odmítá změnit svůj název

13. 8. 2014

čas čtení < 1 minuta

Centrum Simona Wiesenthala žádá přejmenování malé vesnice jižně od Paříže, která nese obskurní název "Smrt Židům" (La-mort-aux-Juifs). Šimon Samuels, ředitel pro mezinárodní záležitosti, o tom písemně informoval francouzského ministra Bernarda Cazeneuva a vyjádřil se, že byl "šokován" zjištěním, že něco takového existuje.

Mapa vojenské situace na Ukrajině

12. 8. 2014

čas čtení < 1 minuta

KD│ Nejčerstvější dostupná nepropagandistická mapa situace na východní Ukrajině zachycuje situaci k 10. srpnu. Žlutě ohraničená oblast vyznačuje původní území kontrolované (pro)ruskými separatisty v červnu, fialově vyznačené oblasti označují území, z něhož byla naopak během bojů vytlačena ukrajinská armáda. Nejdůležitější z nich je nepravidelný příhraniční trojúhelník v prostoru Krasnodon-Dolžanskij-Červonij Žovteň, o nějž byl zmenšen "sektor D" obkličovacích kleští. (Na pozdějších oficiálních mapách vydaných ukrajinskými úřady, včetně dnešní, se stále předstírá, že tato oblast je pod kontrolou kyjevských jednotek.) Červeně jsou označena sídla kontrolovaná separatisty, růžovou jejich enklávy jako celek. Modrá jsou města či vesnice pod kontrolou kyjevských úřadů, oranžově jsou vyznačena ta sídla, o něž se bojuje.

Nemohu obvinit nevinné

12. 8. 2014 / Petr Andreas

čas čtení 2 minuty

Jan Čulík v článku "O zuřivé nenávisti až za hrob k 'jiným'" vyvozuje z faktu, že Arnošt Lustig, jehož rodina se stala obětí nacistické genocidy, po druhé světové válce nikdy nenavštívil Německo, že spisovatel vnímal Němce optikou kolektivní viny: "[K]dyž vám vyvraždili rodinu, máte zajisté tendenci začít nenávidět příslušníky celého národa, jehož členové vám zabili maminku. Český spisovatel Arnošt Lustig, jemuž němečtí nacisté vyvraždili rodinu v koncentračních táborech, tak nikdy, do konce života před několika lety, už nenavštívil Německo."

Případ Petry Kvitové

12. 8. 2014 / Jiří Jírovec

čas čtení 5 minut

Většina vyjádření, která se k problému "odklánění" daní objevila v médiích, zůstává na povrchu.

Je vcelku příznačné, že krok Petry Kvitové, která ovšem nedělá nic jihého než čeští srdcaři Berdych a Štěpánek, velmi hloupě posvětil Miloš Zeman. Protože president nemůže vědět všechno, má poradce, kteří by ho měli nasměrovat, aby se zbytečně neztrapňoval.

Případ tenistky nebo tenisty, který přesídlí do Monaka má tři roviny.

PŘISPĚJTE FINANČNĚ NA PROVOZ BRITSKÝCH LISTŮ

Hospodaření OSBL za červen 2014

2. 7. 2014

čas čtení 2 minuty

V červnu 2014 přispělo 625 čtenářů finančně na Britské listy bankovním příkazem celkovou částkou 223 279,10 Kč, dobrovolným předplatným prostřednictvím mobilu v dubnu 2014 částkou 1991,75 Kč. Příjem z reklamy byl v červnu 2014 celkem 140 000 Kč.

Zůstatek byl koncem června 2014 403 628,99 Kč, z toho částka na exekutorský projekt 166 375,59 Kč.

Prosíme: v příspěvcích nepřestávejte, musíme hradit průběžné náklady, i když se je snažíme udržovat na minimu.

Příspěvky na provoz Britských listů je možno nově zaslat i z mobilního telefonu nebo na účet v pražské Raiffeisenbance, číslo účtu: 1001113917, kód banky 5500. Adresa banky je 120 00 Karlovo nám. 10, Praha 2. Čtenáři mohou přispět na provoz Britských listů úvěrovou kartou na adrese www.paypal.com po jednoduché registraci odesláním částky na adresu redakce@blisty.cz. Prosíme, neposílejte příspěvky ze zahraničí na konto v pražské Raiffeisenbance, ale pošlete ho na paypal. Při poukazu příspěvku do Raiffeisenbanky ze zahraničí totiž zaplatíte za transakci bankovní poplatky ve výši více než 500 Kč. Děkujeme.

Jako v České republice oficiálně registrované občanské sdružení poskytujeme potvrzení o přijetí příspěvku pro daňové účely osobám, které v ČR platí daně.

Izrael, Palestina, Blízký a Střední východ | Ukrajina | Filmový festival Karlovy Vary 2014 | Noam Chomsky v České republice | Otrokářský stát Česká republika | 17. listopad | Kulturní diplomacie ve prospěch České republiky v zahraničí | Festival dokumentárního filmu Jihlava | Předčasné volby 2013 | Důchodci a obhajoba jejich zájmů v české politice | Rasismus | Sýrie | O likvidaci kulturního dědictví v Čechách | Ústav pro studium totalitních režimů | Daniela Drtinová | Národní divadlo a odvolání Jana Buriana, léto 2013 | Rusnokova úřednická vláda, léto 2013 | Prezident Miloš Zeman ve funkci | Poměry v ČSSD | Premiér Nečas, milenka Nagyová a pád vlády, jaro 2013 | Útoky bezpilotními letadly | Americký whistleblower Edward Snowden a špehování občanů | Filmový festival Karlovy Vary 2013 | Aféra Putna, jaro 2013 | Prezidentské volby 2013 | Tykadlový řidič Roman Smetana | Řádění exekutorů v České republice | Školství | Krajské a senátní volby říjen 2012 | Metanolový skandál v České republice | Církevní restituce v ČR | Žena za pultem | Byl život před rokem 1989 horší nebo lepší než dnes? | Veřejné mínění v České republice | Smlouva ACTA | Václav Havel - dramatik a politik | Ropa - Peak oil a energetická bezpečnost | Hypoteční, finanční ... ekonomická krize | Egypt | Libye | Koutek reklamní tuposti | Wikileaks | Zdravotnictví a reformy | Írán | Útok na USA, Afghánistán, Irák
36440