Ještě k lidovcům a manželství pro homosexuály

16. 5. 2019 / Boris Cvek

čas čtení 2 minuty

Dovolte mi ještě krátké a jasné vyjádření k otázce lidovci vs. manželství pro homosexuály. Předně: nikomu neberu právo odmítat manželství pro homosexuály, veřejně proti němu vystupovat, volit a hlasovat proti němu. To je naprosto v pořádku. Děsí mne jiná věc: jakou prioritu má v dnešní době, kdy si stále více lidí v ČR pod vlivem ruské propagandy a fake news myslí, že v západní Evropě je rozvrat, katastrofa a nedá se tam žít, jakou prioritu má tedy otázka homosexuálního manželství pro prozápadní politiky?

Pavel Svoboda měl ve svém rozhovoru v DVTV říci: jsme proti manželství pro homosexuály, ale západní Evropa stále zůstává naším vzorem a cílem, rodinám s dětmi se tam žije nejlépe na světě bez ohledu na to, že tam platí manželství pro homosexuály. Měl se v této věci také vymezit proti Rusku a výslovně a jasně vyslovit, že to, že nějaká země striktně odmítá manželství pro homosexuály, z ní nečiní lepší místo k životu, než je západní Evropa nebo USA, Kanada (manželství pro homosexuály je samozřejmě v USA i v Kanadě)… prostě západní svět.

Tedy mně záleží na tom, aby z tématu homosexuálního manželství nedělal někdo zásadní otázku, která diskredituje západní společnost jako prohnilou, nefunkční, společnost, kde se nedá dobře žít. To je vše. Pro celkovou kvalitu života ve společnosti jsou důležitá zcela jiná kritéria, než je homosexuální manželství. A je výmluvné, že ve vyspělých společnostech, kde ta důležitá kritéria jsou splněna na nejvyšší úrovni, to homosexuální manželství už mají, často velmi dlouho (v Nizozemí od roku 2001, v Belgii od roku 2003, v kanadských státech Ontario a Britská Kolumbie od roku 2003, ve státě Massachusetts v USA od roku 2004, ve Španělsku od roku 2004 atd.), protože to je logický důsledek fungování moderní vyspělé společnosti.

 

1
Vytisknout
8606

Diskuse

Obsah vydání | 21. 5. 2019