Pro stoupence czexitu: Politický chaos brexitu je pro britské podnikatele naprostou katastrofou

17. 5. 2019

čas čtení 1 minuta
Foto: Carolyn Fairbairn, předsedkyně Konferedace britského průmyslu


To konstatovala Carolyn Fairbairn, šéfka Konfederace britského průmyslu

Důvěra investorů je v Británii na naprostém minimu od finančního krachu před deseti lety. Ochromení politického procesu ve Westminsteru v důsledku nevyřešeného brexitu má na britskou ekonomiku naprosto ničivý dopad.

Kreativní a technologický průmysl se stěhuje z Británie do Evropy, což znamená, že dosavadní britské úspěchy v těchto ekonomických sektorech končí. Mezinárodní vysílatelé televizních satelitních okruhů, kteří měli dlouhá léta základnu v Londýně, jsou nuceni se přestěhovat mimo Británii a finanční firmy včetně pojišťoven a bank už část svých provozů přesunuly do Francie, do Holandska, do Německa, do Lucemburska a do Irska.

 

Francie a Nizozemí agresivně přetahují britské firmy na své území. Holandská vláda oznámila, že doufá, že se jí letos podaří z Británie do Holandska přetáhnout až 250 firem.

Televizní okruh Discovery a finanční instituce Bloomberg už oznámily svůj úmysl v důsledku brexitu investovat v Nizozemí.

Francie identifikovala 50 firem, včetně automobilek a farmaceutických firem, které se snaží přilákat přes kanál La Manche. Evropský úřad pro léky se přesunl do Nizozemí a Británie tak přišla o 900 pracovních příležitostí.

Podrobnosti v angličtině ZDE
 

0
Vytisknout
6837

Diskuse

Obsah vydání | 21. 5. 2019