Žádní vojáci nebudou z Washingtonu odvoláni

4. 6. 2020

čas čtení 1 minuta



- Americká armáda plánovala odvolat vojáky, kteří byli posláni do Washingtonu na obranu Bílého domu před demonstranty. Ve středu byl ale tento plán zrušen poté, co byl americký ministr obrany povolán do Bílého domu. Předtím řekl na tiskové konferenci ministr obrany Mark Esper, že nesouhlasí s použitím dvě stě let starého zákona, jehož chce Trump zneužít pro užití armády proti americkým občanům v ulicích amerických měst. "Dlouho mu ta odvaha nevydržela," konstatuje Andrew Stroehlein.

- Městská rada ve Filadelfii je zahlcena tisíci emailů, které požadují, aby město drasticky omezilo financování policie - místní aktivisté také protestují proti policejní brutalitě.

 Mluvčí Bílého domu McEnany lhala, že proti demonstrantům u Bílého domu nebylo v pondělí použito slzného plynu ani gumových projektilů, navzdory důkazům z natočených videí, které svědčí o opaku. McEnanyová také tvrdila, že to, že se Trump šel promenovat před kamerami s biblí u kostela sv. Jana, je totéž, jako když Churchill vystoupil za druhé světové války. Podívejte se, je to krásné:



- Kauce pro čtyři policisty, obviněné z Floydovy vraždy, byla pro každého určena na milion dolarů. 

- V Minneapolis sílí požadavek: Zrušte  policii. Občané požadují absolutní reformu a důraz na prevenci proti zločinnosti.

- Nová Bidenova reklama srovnává jeho setkání s demonstranty s tím, že Trump proti nim poslal policii:


USA
0
Vytisknout
6745

Diskuse

Obsah vydání | 9. 6. 2020