"Lež" Lukáše Lhoťana

2. 8. 2011

čas čtení 2 minuty

Dnes jsem si po ránu přečetl článek Lukáše Lhoťana, vzhledem k tomu, že nedáváte možnost se vyjádřit čtenářům na diskuzním fóru tak jsem nucen reagovat aspoň takhle, píše Ondřej Hetmánek:

S mnoha názory pana Lhoťana lze polemizovat, dosti často se mi zdá, že tento pán záměrně kamufluje a maluje islám na růžovo v rozporu s každodenní realitou, jeho učením a jeho plody (podle ovoce jejich poznáte je), nicméně to je věc názoru a diskuze. Musím se ale ohradit vůči, dle mého názoru záměrnému "omylu" pana Lhoťana a nehoráznému výroku: "Připodobnění mé osoby k českým nacistům vedeným K. Henleinem je sice dobrým demagogickým tahem," Pan Lhoťan rád mluví o demagogii, ale označení Henleina za vůdce "českých" nacistů je nehoráznost a pokus o přepisování historie hrubého zrna a demagogie par excellence. Musím říct, že jsem nevěřil vlastním očím. Vůbec nevěřím, že to napsal omylem, ve svém svatém boji se snaží hodit kousek bláta na každého.

Žádám Vás proto aby na tuto LEŽ bylo upozorněno a aby byla odstraněna, nebo ještě lépe aby k ní byl přidám komentář o její nehorázné lživosti. Pan Lhoťan bude mít aspoň hezký pomník své "objektivity". Pokud by jste moji výzvu ignorovali tak, vězte že plátku který dovoluje šířit takové nehorázné lži a nedává možnost se čtenářům vyjádřit nepošlu už ani korunu.

Pozn. JČ: Připomínka pana Hetmánka je nesmírně zajímavá. Dokazuje totiž, jak se pořád definujeme podle národnostního, jazykového, nikoliv občanského principu. Ne že by výrok pana Lhoťana byl nejobratnější - měl napsat, že byl Henlein šéfem československých, nikoliv českých nacistů. Německy mluvící občané v pohraničních okresech Československé republiky, kteří ve třicátých letech podlehli Hitlerově nacistick0 propagandě, byli totiž českoslovenští občané a ze státu je není možno vylučovat proto, že to údajně byli jazykoví "cizáci". Zachovali se drtivou měrou vůči svému, tj. československému státu, velmi špatně, avšak historici poukazují na to, že ne všechna vina byla nutně na straně tohoto československého obyvatelstva - udělal československý meziválečný stát skutečně všechno rozumné, aby ho tato velká občanská menšina přijala za svůj? Chtěl meziválečný československý stát, aby ho německy mluvící menšina přijala za svůj?

0
Vytisknout
10424

Diskuse

Obsah vydání | 3. 8. 2011