Největší množství hackerských útoků v historii

3. 8. 2011

čas čtení 1 minuta

Hackeři infiltrovali 72 světových organizací, vlád a firem, včetně OSN, informuje bezpečnostní počítačová firma McAfee. Firma McAfee uvedla, že za útoky je jeden "stát", ale odmítla říci který. Důkazy směřují k Číně.

Hackeři za posledních pět let pronikly do počítačových sítí vlád USA, Tchajwanu, Indie, Jižní Koreje, Vietnamu a Kanady, Asociace jihovýchodních asijských států, mezinárodního olympijského výboru, Světového úřadu proti dopingu a celé řady zbrojovek a vysoce technologických firem. Hackeři také pronikly r. 2008 do sekretariátu OSN v Ženevě a tiše tam dva roky prohledávali tajná data, aniž by si jich kdokoliv povšiml.

"I my jsme byli překvapeni obrovskou rozrůzněností napadených organizací a odvahou pachatelů," konstatovala ve čtrnáctistránkové zprávě, zveřejněné ve středu, firma McAfee.

"Je velkou otázkou, co se děje s těmito ukradenými daty. Avšak pokud je jen zlomek těchto dat využíván k vytvoření lepších konkurenčních výrobků anebo s cílem porazit při vyjednávání protivníka (kterému byly ukradeny jeho vlastní soukromé vyjednávací podklady), ztráta těchto dat představuje obrovskou hospodářskou hrozbu."

Firma McAfee objevila obrovský rozsah hackerské kampaně letos v březnu.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
7793

Diskuse

Obsah vydání | 4. 8. 2011