Další masakry v USA způsobené střelnými zbraněmi

26. 10. 2023

čas čtení 2 minuty
 
Střelba v Maine: podle policejních zdrojů je nejméně 16 mrtvých a desítky zraněných

Místní úřady uvedly, že agentury vyšetřují "dvě události s aktivním střelcem",  policie varuje obyvatele, aby se ukryli doma

Podle policejních zdrojů bylo při středeční noční střelbě v bowlingu a baru v Lewistonu ve státě Maine zabito nejméně 16 lidí.

Policie potvrdila, že došlo k incidentům na dvou místech a že střelec zůstal na svobodě až do pozdního večera, kdy bylo město uzavřeno.

Dva představitelé orgánů činných v trestním řízení, kteří nebyli oprávněni veřejně hovořit, sdělili agentuře Associated Press, že zemřelo nejméně 16 lidí a desítky dalších byly zraněny.

 

Úřady nařídily obyvatelům a majitelům podniků, aby zůstali v budovácjh  a nevstupovali do ulic.

Několik médií uvedlo protichůdné údaje o počtu mrtvých, které se pohybují od 10 do 22.

Lewistonská policie v dřívějším příspěvku na Facebooku uvedla, že v barech Schemengees Bar and Grille a Sparetime Recreation, vzdálených zhruba 6,4 km, došlo k "incidentu s aktivním střelcem".

Lewistonská policie uvedla, že 40letý Robert Card je "podezřelou osobou" a měl by být "považován za ozbrojeného a nebezpečného". V bulletinu státní policie se uvádí, že se jedná o instruktora střelných zbraní vycvičeného armádou.

Úřad šerifa zveřejnil na své stránce na Facebooku dvě fotografie podezřelého, na nichž je vidět muže, který vchází do podniku se zbraní zdviženou k rameni.

Zdravotnické středisko v centrálním Maine na svých internetových stránkách uvedlo, že jeho personál "reaguje na událost s hromadným zraněním, hromadným střelcem" a koordinuje s okolními nemocnicemi přijímání pacientů.

Joe Biden byl o střelbě informován a bude nadále dostávat aktuální informace, uvedl Bílý dům. Prezident hovořil s guvernérem státu Maine a podle Bílého domu nabídl státu plnou federální podporu.

Podrobnosti v angličtině ZDE

USA
-1
Vytisknout
2408

Diskuse

Obsah vydání | 27. 10. 2023