Gaza: Dosud nejvražednější den. Více než 700 mrtvých za posledních 24 hodin

25. 10. 2023

čas čtení 4 minuty
Tato poprava je v rukou svobodného světa:

Lékař: "Pokud nemocnice nedostane potřebné palivo do generátorů, je to rozsudek smrti,. Ne přirozená smrt. Tato poprava je v rukou svobodného světa. Všichni jsou vinni."

Moderátor Channel 4 News, úterý 24. října, 19 hodin: Za poslední den došlo v Gaze  k dosud nejsmrtelnějšímu kolu náletů. Ministerstvo zdravotnictví Gazy uvádí, že od útoků ze 7. října, při nichž Hamás, který britská vláda označila za teroristickou organizaci, zabil 1400 Izraelců, zde bylo usmrcen o již téměř 6000 lidí. Více než 200 izraelských rukojmích je pravděpodobně stále drženo v zajetí uvnitř Gazy, izraelská armáda tvrdí, že za poslední den zasáhla 400 cílů v Gaze, které podle ní zabily desítky bojovníků Hamásu. 

To zahrnuje i nálety na jihu Gazy, kam byli obyvatelé  Gazy vyzváni, aby se přestěhovali. Představitelé Gazy také sdělují, že za posledních 24 hodin bylo zabito více než 700 lidí, mimo jiné na čerpací stanici v Chán Júnisu, kde se podle nich lidé  ukrývali, a 28 lidí bylo zabito v Rafáhu u hranic s Egyptem. A varování. Obávám se, že v této reportáži Kierana Moodleyho jsou hned od začátku velmi znepokojivé záběry.

YouTube pokrytecky znepřístupňuje záběry z Gazy nezletilým, aby neviděli, jak jsou v Gaze zabíjeny děti. Video se otevře jen na YouTube lidem nad 18: 

Reportér: Obklopeni chaosem, zranění mlčí. Dokonce i dětský pláč je prázdný. V nemocnici Ašifa ve městě Gaza ošetřují zraněné na podlaze:

 
A zdá se, že největší hluk dělají ti nejmladší:


Proto se nemocnice plní:



Izraelská vláda tvrdí, že za 24 hodin zasáhla více než 400 cílů Hamásu, což je téměř o 100 více než včera. 

Toto bylo tržiště v centru Gazy. Zákazník  po krk v sutinách:


Jásot za zachráněný život.

 Podle ministerstva zdravotnictví v Gaze však za poslední den zemřelo 704 Palestinců, což je zatím nejvyšší denní počet obětí v této válce. 

Zdá se, že ani tento lékař si s tím neví rady|:


Rodina Sakularů se chystá pohřbít třináct svých příbuzných. Přesnuli se do Chán Júnisu, kde jim bylo řečeno, že budou v bezpečí.

"Ukrývali se u nás doma, protože jsme si mysleli, že naše oblast bude nejbezpečnější, ale zřejmě tomu tak není. Zjevně to není bezpečné. Není tu žádná záchrana. Bombardují všude."


Smutek je všude.


Tato matka se naposledy dotýká svého syna. Mísí jeho krev se svými slzami. 

Tolik loučení, ale někteří jako tento otec se nedokážou pustit.

"Tohle je moje dcera. Chci s ní strávit co nejvíc času. Než ji pohřbíme."

Dům za domem, všechny v Chán Júnisu, proměněné v trosky.


Izraelská armáda dnes Gazanům vzkázala, aby se v zájmu své osobní bezpečnosti vydali na jih. Tohle ale je jih. 

Organizace spojených národů stále vyzývá Izrael, aby umožnil přísun větší pomoci, zejména pohonných hmot, protože na úplném severu byla včera tato nemocnice uzavřena poté, co došla energie, a dnes musely být uzavřeny tři nemocnice.

"Pokud nemocnice nedostane potřebné palivo do generátorů, je to rozsudek smrti,. Ne přirozená smrt. Tato poprava je v rukou svobodného světa. Všichni jsou vinni."

Taková destrukce je všude v Gaze, generální tajemník OSN řekl, že je hluboce znepokojen jasným porušováním humanitárního práva a vyzval k příměří. Zatímco diplomaté se pohybují daleko, k nemocnici v Chán Júnisu stále přijíždějí vozidla. Neutuchající proud, v němž už dva dny stoupá počet mrtvých stále výš a výš. S varováním, že může být ještě hůř.

1
Vytisknout
3212

Diskuse

Obsah vydání | 27. 10. 2023