Jsem imigrant a muslim. A jsem tady, abych léčil rakovinu

1. 8. 2016

čas čtení 1 minuta


Moji rodiče se rozhodli žít v Pákistánu, ale povzbuzovali všech svých sedm dětí, aby emigrovaly do Spojených států a získaly tam vyšší vzdělání. Rodiče nás vychovali v přesvědčení, že imigrace do USA nám poskytne prostředky, abychom mohli přispět k znalostem tohoto světa, píše v deníku Guardian čelný americký onkolog Azra Raza. Moji rodiče byli hluboce dojati přijetím, jakého se jejich dětem dostalo v jejich nové vlasti, v zemi, kde se uznávají schopnosti a jsou odměňovány bez ohledu na rasu, barvu kůže či náboženství.

Můj starší bratr je chirurg pro nemoci srdce, moje starší sestra se stala pediatrickým onkologem, moje mladší sestra je radiolog a expert na rentgenování prsů. Další sestra má PhD v oboru mezinárodních vztahů, jeden můj bratr je profesor leteckého inženýrství a můj nejmladší bratr je elektrikářský inženýr.

Jsme všichni muslimové, jsme přistěhovalci a obohacujeme, prodlužujeme a zachraňujeme americké životy. Je nás jen sedm z mnoha imigrantů z mnoha zemí, z mnoha věr, kteří jsou - a vždycky byli - klíčovou součástí síly Spojených států. Tvrdě pracujeme, máme velké nápady a velké sny, věříme v tuto velkou zemi a ve svou sdílenou odpovědnost učinit ji ještě lepší pro všechny.

Uzavřít dveře Ameriky imigrantům nebude nikdy řešením problémů, jimiž čelíme. Namísto toho potřebuje Amerika přivést nejlepší mozky - a VĚTŠINU mozků - na boj proti rakovině a pro řešení dalších zásadních otázek naší doby.

Podrobnosti v angličtině ZDE

USA
0
Vytisknout
7934

Diskuse

Obsah vydání | 4. 8. 2016