Je nutné neustále kopat do Havlovy mrtvoly?

16. 1. 2012

čas čtení 1 minuta

To je hnus. Je nutné neustále kopání do Havlovy mrtvoly?

Až do teď jsem si přispěvatelů BL vážil, píše čtenář, který se podepsal jako "Marek Hruška", ale neuvedl svůj email.Jedna věc je konstruktivní kritika a druhá věc je nechutné špinění. Autoři zde předvádějí přesný opak toho, za co kritizují např. ČT.

Zajímalo by mě, kolik z těchto odporných individuí, oplakalo soudruha Kima.

A popřípadě, co udělali oni pro "demokracii"?

Jedna věc je sedět za počítačem a rozumovat coby kdyby, nebo sedět v posluchárně a poslouchat tlachy profesora politologie, a něco jiného je opravdu politiku dělat. Je jasné, že Havla semlel mlýnek byrokracie, ať tak či tak, v rovině, ve které se teď nacházíme, v jakési pseude-demokracii, je holt nemožné opravdu uskutečňovat svoje vize. Havel byl dramatik, ale hlavně idealista. O svoje ideály však nikdy nepřišel. Na oficiální úrovni udělal co mohl, víc mu onen nastavený systém nedovolil. Chtěl bych vidět všechny ty remcaly, jak by svoje "lepší cíle" uskutečňovali.

Prostě a jednoduše, dokud nedojde k velmi radikální změně politického systému, a to celosvětově, těžko se budou idealisti typu Havel (ikdyž takový už se u nás těžko ukáže) opravdu moci zasadit o svoje ideály. Bohužel, i Havel musel hrát v rámci jakýchsi pravidel oné pseudo-demokracie, což se mu dozajista nelíbilo, ale na to, jaké měl spoluhráče a soupeře a na jak špinavém a nechutném musel hrát hřišti, dokázal až podivuhodný výkon.

0
8361

Diskuse

Obsah vydání | 17. 1. 2012