Zrušme celé zdravotnictví!

17. 1. 2012 / Michal Vimmer

čas čtení 2 minuty

Doktoři dělají v nemocnicích víc, než si TOP Starostové myslí: čumí na telku, pijí korupční alkohol, baští bonboniéry, četují, spí, nebo z dlouhé chvíle souloží se sestrami a Heger už se na to nemůže dívat: nejmíň 1000 se jich tam válí navíc. Víc než si myslíte!

Geniální TOP Heger přišel na senzační řešení problému nenažraného zdravotnictví - ani ne rok poté, co nadbyteční, přebyteční a zbyteční doktoři vyhrožovali, že odejdou: 1000 doktorů se prostě zruší. Hegrovi úředníci asi se starosty na poslaneckém klubu počítali dlouho, řadu měsíců, ale výsledek stojí za to. Možná udělala dojem i prohraná stávka 100 pilotů ČSA, ale to už je jedno.

Je to bomba! Kdyby odešlo najednou 3000 doktorů a něco, bylo by to asi nápadné, zdálo by se, že v nemocnicích a ambulancích něco chybí. To by byl trochu problém. Když jich však škrtneme 1000, ušetříme, doktoři budou odpočatí, nebudou po sobě v přeplněných ambulancích šlapat, plést se navzájem u operačních stolů, na kavalcích, u počítače, u televize, v kantýnách a na parkovištích -- no prostě řešení!

Protože co jiného tam ti doktoři vlastně dělají? Překážejí! Zažil to každý, kdo někdy čekal v čekárně -- třeba na chirurgii, když je venku náledí, nebo u praktika, když přiletí ptačí chřipka. A vůbec kdykoli! Člověk sedí, čeká a čeká, nic se neděje, hlavně neklepat, sestra nevychází ... Však to známe z Růžové zahrady! Dělají všechno možné, jen ne svoji práci!

A ti co by chtěli hejbnout kostru, máknout, pořádně se otáčet, stihnou i 6x tolik! Hezky to napsala ta paní v Lidových novinách teď v sobotu: Chtělo by to více lékařů a méně "doktorů." Hrají si na pány, ale to se pletou - to co oni, může dělat každá sestra! Nebo robot!

Počítejete se mnou: Půl práce doktora zvládne sestra -- a druhou půlku doktoři pokazí! Tady to máte černé na bílém: Když v sedmdesátých letech minulého století stávkovali lékaři a sestry v Izraeli, snížila se v "postižených" oblastech úmrtnost na polovinu. Podobně tomu bylo v hlavním městě Kolumbie Bogotě. Během dvaapadesáti dnů trvající stávky tam klesla úmrtnost o pětatřicet procent. Co dělají: Vraždí!

Nezbývá než oprášit moje provolání -- návrh reformy z roku 2006. Stačí podepsat a šup s tím do Sněmovní. Zrušit je všechny. Má úcta!

0
Vytisknout
14713

Diskuse

Obsah vydání | 18. 1. 2012