Koronavirus: Tohle jsme si mohli ušetřit

21. 1. 2022

čas čtení 2 minuty
Tohle jsme si mohli ušetřit!

Jsem zodpovědná. Nejen k sobě, ale hlavně ke svým dětem. Proto jsem se snažila nechat Vilmu naočkovat hned, jak to šlo, byť si spousta lidí klepala na čelo. Den před Štědrým dnem jsme jeli do OC, kde hlásali, že očkují i děti a bez registrace. Na místě řekli, že to bylo jen první den. Po Novém roce jsem ji chtěla objednat na očkování k obvodní lékaře, kde se zaradovali a řekli nám, že jakmile budou mít 10 dětí, dají vědět. Že by jinak zbytek vakcíny museli vyhodit, píše Adéla Elbel z Fakultní nemocnice v Motole.

V sobotu byla Vilmě diagnostikovaná středně silná viróza, cca na 3 dny. Měla horečky 39, úporné křeče v břiše, celkovou malátnost...

 
 
v úterý jsme už nevydržely a šly k pediatričce - sestřička nám radostně sdělila, že už má nahlášených 5 dětí na očko, že se ale děti moc nehlásí a vakcíny možná projdou.

Vilmu poslali se zánětem břicha do nemocnice. Tam to nejdřív vypadalo na slepé střevo. Stav se zhoršoval, teplota zvyšovala, už nemohla ujít krok.

Hospitalizace, předoperační vyšetření, zánět obrovských rozměrů.

No a teď ta očekávaná pointa - jo, nebyl to slepák, ale covid.

Kapačky, vyšetření, bolestivé křeče, teplota 40, atb, léky na ředění krve…

Po novoroční dovolené jsme se těšily, že zase brzy někam pojedeme. Že to bude nemocnice, jsme fakt nečekaly.

Zvlášť, když je to dítě zdravé a statné… ale tohle už víme u dospělých, že není měřítko.

Běžte ty svoje pusinky naočkovat, my to teď nestihly, ale půjdeme jen, co to půjde, protože tohle se svým dítětem fakt nechci už nikdy zažít!

Mega dík za 100% péči goes to @fnmotol ♥️

A vy na sebe dávejte pozor✌️

1
Vytisknout
8208

Diskuse

Obsah vydání | 25. 1. 2022