Aktuální informace ohledně Ukrajiny, pátek večer

21. 1. 2022 / Karel Dolejší

čas čtení 1 minuta
Tak "globální Británie" vymyslela novou "trilaterálu" - spojenectví s Polskem a Ukrajinou. Jen aby to brzy nebyla bilaterála. Ty 2 000 pancéřovek věc nezachrání, i když v televizi vypadaly dobře, píše Karel Dolejší. 



USA posuzují variantu stažení rodin diplomatů z Ukrajiny, v Kongresu se žádá i víc. Další Afghánistán nikdo nechce. 
 

 


Do Běloruska podle železničních odborů zatím dorazilo 33 z plánovaných 200 ruských vojenských vlaků. To je výrazně víc než během pravidelných cvičení Zapad. Rodiny vojáků tvrdí, že museli podepsat slib nikoho neinformovat, předpokládaná délka mise prý 6-9 měsíců. Oficiálně mají být v Bělorusku do 20. února. Na fotkách je patrná i technika chemiků.  

Včera byla řada ruských jednotek v Bělorusku natočena mimo oblast oznámených cvičení, až 18 km od ukrajinské hranice, dnes jiné stojí na hranici s Polskem. Zelenskyj naráz mluví o riziku okupace Charkova. 

Do Donbasu podle ukrajinské rozvědky navezli nové tanky, děla a palivo, verbuje se do místních oddílů po celém Rusku s plakáty, na nichž je mimochodem nafocen norský voják. 

Od včerejška je v Donbasu i tzv. WarGonzo, pseudomediální projekt Semjona Pegova řízený patrně GRU. Vysílají nonstop ze zákopu. Na něco čekají.

0
Vytisknout
6839

Diskuse

Obsah vydání | 25. 1. 2022