Británie kolabuje kvůli nedostatku benzínu

25. 9. 2021

čas čtení 3 minuty

Angličané se perou u benzínových pump:




"Umi někdo z vás řídit kamion?"  

Sobotní Daily Mail: Je to panika u benzínových pump!

Fronta na benzín v jihoanglickém Brightonu

 Sobotní Timesy: Dopravní chaos se šíří:

Vyšší ceny u benzínových pump. Vyšší ceny v obchodech. Vyšší ceny vytápění vašich domovů. Vyšší ceny domácích opravu. Vyšší daně. Žádná vláda za mého života nezpůsobila tak dramatický nárůst cen.


Johnsonova vláda se chystá udělat pozoruhodný pobrexitový obrat o 180 stupňů a znovu dovolit evropským řidičům kamionů vstup do země, který jim byl po brexitu zakázán. Velkou otázkou je, zda však nějací evropští kamionisté do Británie znovu přijdou.

V důsledku brexitu je v Británii katastrofální nedostatek řidičů kamionů, nemá kdo dovážet potraviny do supermarketů, vzniká nedostatek základních potravin a nyní i pohonných hmot na benzínových stanicích, protože není nikdo, kdo by do nich dovážel benzín, Některé benzínové stanice musely být pro nedostatek pohonných hmot uzavřeny a krizi prohloubila idiotská Johnsonova vláda, která apelovala na automobilisty, aby panicky nekupovali benzín, což samozřejmě mělo přesně opačný dopad a u benzínových pump se začaly tvořit obrovské fronty.

 
 
Je nyní zjevné, že si brexitem Británie zadělala obrovské ekonomické problémy a má nyní mezinárodně globální pověst blbce.

V Británii nyní chybí přibližně 100 000 řidičů kamionů a jejich nedostatek způsobil vážné potíže potravinářskému sektoru a dalším sektorům ekonomiky. Britské maloobchodní konsortium v pátek varovalo, že budou zřejmě v Británii "zrušeny Vánoce", protože nebude k dispozici zboží, které lidé kupují na Vánoce.

Ideologičtí brexitérští šílenci v Johnsonově vládě předstírají, že žádné problémy nejsou a že nebyly způsobeny brexitem. Dlouhé týdny ignorovali varování podnikatelských firem a odmítali zrušit zákaz pracovních víz pro Evropany. Fundamentalistická brexitérská ministryně vnitra Priti Patel stála v čele odmítání povolit Evropanům vstup do Británie: prý kdyby se to dovolilo řidičům kamionů, žádali by o vstup pro Evropany do Británie i všechny ostatní hospodářské sektory. Britští podnikatelé podle Johnsonovy vlády mají prý přesvědčovat Brity, aby dělali práci, kterou do brexitu vykonávaly statisíce pracovníků z Evropské unie, kteří mezitím odešli. Tzv. konzervativní Johnsonova vláda dávno opustila pravicové principy podpory ekonomiky a volného trhu. Boris Johnson proslul svým výrokem "Fuck business" ("Ať jdou podnikatelé do prdele!")

PS. Jeden  český podnikatel upozornil na Twitteru, že jeho zboží, dopravené do jednoho z britských přístavů, nemohlo být vyloženo, protože nejsou pracovníci, kteří by je vyložili, a nejsou kamiony, které by je odvezli firmám, které si zboží objednaly. Upozornil na to, jak šílená je snaha Tomia Okamury dosáhnout odchodu České republiky z Evropské unie...

Podrobnosti v angličtině ZDE  

-2
Vytisknout
9404

Diskuse

Obsah vydání | 29. 9. 2021