Jde o budoucnost demokracie v našem státu, nejenom o jednoho ministra

25. 2. 2012

čas čtení 4 minuty

tisková zpráva

Návrat pana Rampuly do funkce Vrchního státního zástupce a uvažované odvolání ministra spravedlnosti Pospíšila jsou poslední kapkou naší snesitelnosti vůči stupňující se aroganci moci v této zemi.

  • Jsou lidé, kteří poškozují svými činy a postoji Českou republiku
  • Jsou lidé, kteří nepatří do profesí, které souvisí s výkonem spravedlnosti, neboť nesplňují morální a etické normy potřebné pro tyto úřady
  • Jsou lidé, kteří hrubě zneužívají svého postavení ke klientelismu a nepotismu
  • Jsou lidé, kteří jsou ostudou pro svůj stav a pro celou zemi
  • Jsou lidé, kteří by nikdy nesměli zastávat veřejné funkce
  • Jsou lidé, kteří nikdy ze svých postů neodstoupí, neboť jim chybí sebereflexe a pokora
  • Jsou lidé, které musíme platit z našich daní, byť se nám to protiví
  • Jsou lidé, kteří by v jiných zemích nikdy nemohli zastávat žádnou funkci, nebo by pro jejich postoje a projevy byla dávno odstraněni
  • Jsou země, které takovýmto lidem neumožní být ve veřejných funkcích, neboť mají zavedené hodnoty a demokratické principy
  • A přesto právě takové lidi ve funkcích a v politice máme a dokonce je platíme ze svých peněz.
  • Je neúnosné, aby se spekulovalo o odvolávání jediného ministra, který vykazuje užitečnou činnost pro tento stát, Jiřího Pospíšila.
  • Je skandální, když prosákne na veřejnost, že premiér země, který před nedávnem instaloval jednoho z kmotrů na ministerstvo, poté co jiný člen jeho partaje "odklonil" finanční prostředky a musel s ostudou odejít.
  • Je nepochopitelné, že premiér místo toho neodvolá ministra školství, který svojí neschopnost prokazuje již několik měsíců a poškozuje Českou republiku.

Bez ohledu na to, jaké bylo odůvodnění rozsudku Městského soudu, nic to nemění na skutečnosti, že Vlastimil Rampula nemá co pohledávat ve funkci Vrchního státního zástupce. Tento personální omyl se ministr spravedlnosti snažil napravit.

Veřejnost by měla být obeznámená s tím, že v těchto hodinách se hraje o "nepřátelské převzetí justice" mafiánskými složkami. Pokud se povede obnovení činnosti Vlastimila Rampuly, můžeme se na dlouhou dobu rozloučit s pojmy jako "spravedlnost", "nestrannost", "etický přístup". Je paradoxní, že tzv. spravedlnost je v tomto státě evidentně nejenom slepá, ale i natvrdlá. Na jedné straně posílá za mříže umělce Týce za jeho umělecký počin a řidiče autobusu za občanský projev a na straně druhé umně kryje, zdržuje a mystifikuje vyšetřování korupčních kauz a závažných hospodářských deliktů. Korunu arogance moci nasazují milosti prezidenta republiky osobě, pravomocně odsouzené za korupci, a podvodníkovi. Nehoráznost těchto činů vyrazila dech snad všem soudným občanům.

Pokud to takhle půjde dál, tak nás čeká krize podobná té na Slovensku kvůli kauze Gorila. Jestli nechceme rozezlené lidi v ulicích, musí politici se svou arogancí přestat. Možná by si měli připomenout, že je zvolili občané a ne zájmové skupiny v pozadí.

Na tyto skutečnosti by se premiér republiky měl zaměřit a měl by přestat mlžit a odvádět pozornost jinam. Snad si nemyslí, že nikdo neví, že je členem vedení ODS již 10 let!

My nechceme být rukojmí těchto praktik. Když mlčíme, tak s nimi souhlasíme.

My ale nemlčíme, hlasitě protestujeme! Neopovažte se odvolat Jiřího Pospíšila!

Veřejnost proti korupci

verejnostprotikorupci@gmail.com

verejnostprotikorupci.cz

Veřejnost proti korupci (VPK) je iniciativa a platforma, která prosazuje systémové změny proti korupci, zveřejňuje kauzy, iniciuje spolupráci s dalšími organizacemi a iniciativami a sdružuje veřejnost v boji proti korupci v České republice. VPK vznikla v květnu 2011 a jejím cílem je mobilizovat veřejnost, aby projevila nesouhlas a aktivně se podílela na změně poměrů v České republice.

0
Vytisknout
12437

Diskuse

Obsah vydání | 27. 2. 2012