Největší blbost, jakou jsem v životě udělala, je, že jsem se nenechala očkovat proti covidu

8. 9. 2021

čas čtení 2 minuty

"Nechte se očkovat. Nenuťte svou rodinu, aby musela tohle zažít. Je to děsivé."


Žena, která se dostala do vážného ohrožení života v důsledku nákazy covidem-19, nyní konstatuje, že to, že se nenechala očkovat a nechala se proti očkování přesvědčit odpůrci vakcinace, byla největší pitomost jejího života.

Emily Burrowsová, 47, byla přijata s nebezpečně nízkou mírou kyslíku v krvi do nemocnice dne 27. července 2021, kdy také měla pozitivní test na koronavirus.

 

Prosila zdravotníky v nemocnici, aby jí očkovali, ale bylo už pozdě. Namísto toho byla umístěna na ventilátor. Tato matka šesti dětí z anglického města Forest of Dean strávila pak čtrnáct dní v uměle vyvolaném komatu. Ještě stále je v nemocnici, ačkoliv je už září.

Paní Burrowsová původně nic nenamítala proti očkování na covid. Její manžel a její nejstarší syn jsou plně očkováni. Nechala se však proti očkování přesvědčit čtením sociálních sítí.

"Oni se vám dostanou do hlavy a pohrávají si pak s vámi," svědčila. "Nevíte, co je to za lidi, ale protože je to na sociálních sítích tak strašně rozšířené, necháte se jimi stoprocentně ovlivňovat."

I když paní Burrowsová začala mít příznaky covidu, stále to ještě popírala. Byl to až její znepokojený syn, který nakonec zavolal sanitku. Toto rozhodnutí jí zachránilo život.

Zaměstnanci nemocnice v Gloucestershiru pro ní psali deník o jejícjh zdravotním stavu a ten dokazuje, že byla na hranici smrti. Na jednom místě se v deníku píše: "Přes noc vaše dýchání potřebovalo obrovské množství podpory, skoro víc, než co dokáží naše ventilátory poskytnout."

Paní Burrowsková nyní říká, že má pocit, že se zachovala "opravdu idiotsky" a její zážitky naprosto změnily její postoj.

"Už ty antivaxéry neposlouchám. Můžou si říkat, co chtějí, ale covid je reálný a to, co jsem zažila, bylo zatraceně reálné. Všechno, co mohu komukoliv z veřejnosti doporučit, nechte se očkovat. Nenuťte svou rodinu, aby musela tohle zažít. Je to děsivé."

V jednu chvíli byla tak slabá, že nemohla vůbec ani pozvednout ruce, ale nyní se pomalu uzdravuje a doufá, že se brzo vrátí domů. Mezitím na všechny své příbuzné a známé naléhá, aby se nechali očkovat.

Podrobnosti v angličtině ZDE 

-1
Vytisknout
9475

Diskuse

Obsah vydání | 16. 9. 2021