Ruská vláda se kvůli personální politice "blíží kolapsu"

27. 3. 2019

čas čtení 1 minuta
Navzdory touze vrcholových manažerů najít inteligentní a schopné lidi na administrativní pozice se ruský vládní systém "blíží kolapsu" kvůli mizerné kvalitě těch, kdo jsou na místa jmenováni. Jde o výsledek absolutní přednosti, kterou režim dává loajalitě před schopnostmi, píše German Sadulajev.


Stále častěji už ani nedochází k rozhodování mezi talentovanými a loajálními. Místo toho si režim vybírá jen mezi loajálními, často mezi syny a dcerami současných lídrů, nebo mezi mezi náhodnými lidmi jako jsou hlídači, sportovci a podobně.

Tento "negativní výběr" vede k tomu, že ve službách režimu se hromadí lidé, kteří nevědí, jak provést jeho vlastní záměry.

Talentovaní Rusové se zvlášť často nacházejí v malých a středních firmách, kde jejich schopnosti umožňují zaměstnavateli přežít navzdory nepřátelství Putinova režimu, píše komunistický aktivista.

Zejména v kulturní oblasti ti mimo dosah ministerstva kultury pravidelně prokazují výrazné dovednosti, zatímco ti ve funkcích jejich nedostatek. Existence nezávislých tvůrců udržuje ruskou kulturu naživu, zatímco ministerstvo ji táhne ke dnu.

Naneštěstí problém nelze řešit "v rámci současného paradigmatu". Establishment to ví, ale ti nahoře jednoduše nemohou připustit jiný výsledek než ten současný. Systém jim musí sloužit, i když to dělá mizerně - a Rusku slouží ještě hůř.

A tak řešení administrativního problému leží v oblasti politiky. Rusové musejí zvolit jiné představitele a zničit tak to, co se skrývá za "falešnou fasádou suverénní demokracie", což je sbírka nekompetentních úředníků, jejichž jedinou schopností je vymýšlet nové způsoby rozkrádání a nové "nepřátele lidu".

Podrobnosti v ruštině: ZDE

0
Vytisknout
8972

Diskuse

Obsah vydání | 2. 4. 2019