Fundamentalističtí brexitéři požadují rezignaci Mayové, mají-li podpořit její dohodu o brexitu s Bruselem

27. 3. 2019

čas čtení 1 minuta
 

Vyjádřili se: Teď jí to necháme podepsat a pak ta ustanovení stejně nesplníme


Rafael Behr: Vznikající postoj European Research Group (fundamentalistických brexitérů v Konzervativní straně): "Dobře, přijmeme dohodu Mayové, teď.  Později, pod novým premiérem, ji zlikvidujeme. Dokazuje to onen intuitivní respekt pro povinnosti vyplývající z uzavřených mezinárodních smluv, které získaly konzervativcům při první fázi brexitového vyjednávání tolik dobré vůle...


Theresa Mayová je pod silným tlakem zveřejnit časový rozvrh svého odchodu z premiérské funkce. Pokud prý přislíbí odchod k určitému datu, zajistí si podporu brexitérských fundamentalistů, jako jsou Boris Johnson a Jacob Rees-Mogg pro svou dvakrát už odmítnutou dohodu.

 


Premiérka má oslovit řadové poslance Konzervativní strany ve středu, než bude Dolní sněmovna hlasovat o alternativách k její dohodě o brexitu.

Fundamentalističtí brexitéři se nyní obávají, že pokud nepodpoří dohodu Mayové, brexit bude zrušen.

Na WhatsApp se "konzervativní poslanci perou jak krysy v pytli," poznamenal v úterý jeden deprimovaný probrexitářský konzervativní poslanec. "Všichni bojují proti všem." Mainstreamoví probrexitoví konzervativní poslanci jsou prý "nesmírně zatrpklí a velmi deprimovaní" - obávají se, že brexit bude zrušen v důsledku 70 probrexitových fundamentalistů, kteří nechtějí podepsat dohodu, kterou Mayová uzavřela s Bruselem.

Podrobnosti v angličtině ZDE

 

0
Vytisknout
6657

Diskuse

Obsah vydání | 2. 4. 2019