Trump zneužije Muellerovy zprávy proti Demokratům a proti médiím

26. 3. 2019

čas čtení 2 minuty
 

Zpráva se hodí do Trumpova narativu, že se nedopustil žádného spiknutí a do jeho role "oběti"


Muellerova zpráva, která údajně nenašla důkazy, že by se Trump či členové jeho předvolebního týmu v roce 2016 před prezidentskými volbami spikli s Ruskem, ovšem odmítla se vyjádřit k tomu, zda se Trump dopustil trestného činu bránění průběhu spravedlnosti, hraje do rukou Donalda Trumpa, který dva roky šíří stížnosti, že Muellerovo vyšetřování je " hon na čarodějnice" a "spiknutí hlubokého státu". V přípravách na volby r. 2020 zaujme Trump roli oběti.



I když "Nejsem zločinec" nezní jako přesvědčivé heslo předvolební kampaně. v Americe dnes neni nic normální. Analytikové předpovídají, že se to stane emotivním heslem Trumpovy předvolební kampaně tak, jak při předchozích volbých Trumpovi stoupenci skandovali o Hillary Clintonové: "Zavřít ji!"

Muellerovo vyšetřování nicméně vedlo k obžalování 34 osob, včetně 6 Trumpových poradců a spolupracovníků. 25 z nich jsou Rusové, kteří jsou obvinění ze zasahování do americké předvolební kampaně r. 2016 buď hackerským útokem proti ústředí Demokratické strany, anebo dezinformační kampaní.

I když Mueller nenalezl důkazy o tom, že Trumpova kampaň by koordinovala své kroky s ruskou vládou shrnutí ministra spravedlnosti Barra zaznamenává "četné nabídky od jednotlivců, spojených s Ruskem, že budou Trumpově kampani napomáhat".

Demokraté poukazují na to, že Mueller nalezl důkazy ohledně toho, že Trump bránil průchodu spravedlnosti, a chtějí vidět celou jeho zprávu.

Nicméně málokdo pochybuje o tom, že Muellerova zpráva je pro Trumpa velkým vítězstvím.

Nicméně Trump zůstává v ohrožení. Federální prokurátoři v New Yorku vyšetřují platby za účelem umlčení dvou žen během kampaně r. 2016, které svědčí, že měly s Trumpem sexuální poměr.

Podrobnosti v angličtině ZDE

 

0
Vytisknout
9322

Diskuse

Obsah vydání | 2. 4. 2019