Britská vláda drze odmítla petici téměř 6 milionů občanů požadující zrušení brexitu

27. 3. 2019

čas čtení 1 minuta

Mělo se o ní v parlamentě nejprve debatovat. Vláda Theresy Mayové však není demokratická a dělá si, co se jí zamane.

Odpůrci brexitu apelují na britskou veřejnost, aby podepisovali petici dál, až dosáhne 20 milionů hlasů. Odmítnutí petice s téměř 6 miliony hlasů je totiž od vlády taktický manévr - chce přimět občany, aby ji přestali podepisovat.

Petice podrobně informuje, kolik voličů hlasovalo pro zrušení brexitu v jednotlivých volebních okrscích, a zejména informuje o tom, že volební většina mnoha poslanců je menší než počet signatářů petice. Postihuje to zatím 228 poslanců. Činí je to velmi nervózními, protože kdyby byly předčasné volby a tito poslanci by zrušení brexitu nepodpořili, voliči je při volbách odvolají. Autoři petice nyní tento analytický server podrobně rozpracovali - ukazuje mimo jiné každému jednotlivému poslanci, kolik voličů v jeho volebním okrsku právě podepisuje petici za každou danou hodinu.
Donald Tusk: Apel na Evropský parlament: Měli byste podpořit dlouhé odložení brexitu, pokud si Británie přeje změnit svou strategii. 6 milionů lidí podepsalo petici, 1 milion se v sobotu účastnil protibrexitové demonstrace. Tito lidé zřejmě mají pocit, že je britská Dolní sněmovna řádně nezastupuje, ale musíte je zastupovat vy v Evropském parlamentě. Protože jsou to Evropané.


0
Vytisknout
8035

Diskuse

Obsah vydání | 2. 4. 2019