Proč pouští ČRo k mikrofonu šílence, kteří šíří nesmyslné bláboly?

29. 3. 2019 / Jan Čulík

čas čtení 5 minut
ČRo Plus se pokusil vysílat diskusi o brexitu. Mezi diskutéry vynikli především Mirek Topolánek a Pavel Kohout, kteří šířili naprosté nesmysly, bez jakékoliv vazby na fakta. Veřejnoprávní médium má povinnost uvádět nesmysly na pravou míru, nemůže blbostmi mást veřejnost. Zdá se, že i ČRo má nutkání zvát do studia maniaky, tvrdící nezodpovědně jakékoliv nesmysly, odporující faktům, jen aby si "zvýšil sledovanost". Avšak jak varuje slavný britský novinář Sir John Tusa, veřejnoprávní médium nemůže vyvažovat fakta nějakými tvrzeními, jen koho co napadne.  Politováníhodné: 

Absolutní nesmysl. Všichni ekonomové varují, že všechny formy brexitu povedou ke zchudnutí britského obyvatelstva. Vypadnutí z EU bez dohody by bylo katastrofou. Podle oficiální analýzy britské vlády by se ekonomika zmenšila o 9 procent! ZDE

 




Zdaleka není jasné, zda Británie z EU skutečně odejde. 



Generalizace. Šest milionů lidí podepsalo petici požadující setrvání Británie v EU a až dva miliony lidí se o minulém víkendu účastnilo protibrexitové demonstrace v Londýně. Podle průzkumů veřejného mínění chce nyní o 10 procent Britů více, než je stoupenců brexitu, setrvat v EU.



Topolánek má právo jako neúspěšný politik tvrdit ve vašem vysílání jakékoliv bláboly? Všechny ekonomické analýzy poukazují na to, že brexit bude pro Británii katastrofou, samozřejmě, žádná země dnes nefunguje ekonomicky mimo velký hospodářský blok.



Topolánek je hlupák. Mayová převzala nejfundamentalističtější brexitérský postoj ve snaze uspokojit neuspokojitelné brexitérské extremisty ve své straně,protože je jí Konzervativní strana nade všechno,i nad ekon. prospěch britského národa. Proč pletete veřejnost názory idiotů?

ZDE


Až na to, že budou demokraticky zastoupeni v evropských institucích, a jak se ukazuje, mají zejména malé země v EU v důsledku členství v 500 milionovém celku obrovské vyjednávací možnosti vůči vnějšímu světu. EU je schopna chránit ČR při obchodování s Čínou. V současnosti je Británie naprosto ohromena skutečností, že nemůže, jak má dvě stě let ve zvyku, terorizovat malou Irskou republiku, protože zájmy pětimilionové Irské republiky hájí 500 milionová EU  vůči šedesátimilionové Británii nesmírně efektivně.


O žádné vyjednávání nikdy nešlo. Británie nemůže s EU vyjednávat, protože nemá vůči ní žádnou moc.



Další blábol. Existují pevné důkazy, že referendum o brexitu bylo drsně zmanipulováno placenou psychologicky cílenou propagandou na sociálních sítích. Organizace prosazující brexit drasticky porušovaly volební zákony, překročily finanční limity na předvolební kampaň. Byly za to pokutovány a probíhá trestní vyšetřování. Brexit vnucovala psychologickou manipulací na Facebooku a dalších sociálních sítích cíleně vybraným lidem podle jejich individuálního psychologického  ustrojení za peníze probrexitových aktivistů firma Cambridge Analytica.




Do roku 2015 byla Evropská unie problémem jen pro ultrapravičáky.

Upozorňuji, že do roku 2015 byla EU "problémem" pro méně než 6 procent Britů. "Problém EU" idiotsky vytvořil Cameron, když se obával, že mu UKIP sebere ve volbách 10 poslanců. Britská veřejnost byla zmanipulována populisty, kteří jí naslibovali neexistující jednorožce.



 

0
Vytisknout
12676

Diskuse

Obsah vydání | 2. 4. 2019