Spiknutí kokotů

2. 6. 2018 / Roman Kanda

čas čtení 1 minuta

Už delší dobu uvažuji o tom, že napíšu článek nazvaný "Spiknutí kokotů", píše na Facebooku Roman Kanda.  Jeho hlavní teze by zněla jednoduše asi takto: současný svět se stal obětí domněle či oprávněně zneuznaných mužů ve věku nad 50; narcisů, nadutých blbů, šovinistických hovad, zkrátka sociopatů, kteří agresivitou a arogancí zakrývají vlastní nejistotu a zbabělost.

Jenže zjišťuji, že napsat něco takového je nad moje síly, protože materiál se doslova rozrůstá před očima. Každou chvíli se odkudsi vynoří nějaký kokot, který se mermomocí chce stát spasitelem a zachraňovat svět tradičních hodnot, ať už to někdo chce, nebo nechce.

Jistě, tohle všechno my neomarxisté víme, jména známe nebo je brzy poznáme, a kdybychom byli nácci, užuž sestavujeme seznamy. Ovšem jeden zapomenutelný článek sotva může tento rozrůstající se zástup kokotů jakkoli omezit. Psané slovo takovou moc nemá...

A jsme u jádra věci: skutečnost je občas tak pitomá, groteskní, úděsná a fraškovitá, že psaní a reflexi vyřazuje jako cosi málem zastaralého a zoufale pomalého. Občas zůstává jen u němého úžasu.

0
Vytisknout
12024

Diskuse

Obsah vydání | 5. 6. 2018