O masturbaci a lynči v říši české mediální sugesce

27. 9. 2017 / Boris Cvek

čas čtení 4 minuty

"Vis, prováděný málokdy." "Humoristický" komentář v zábavném českém týdeníku r. 1901, na vrcholu antisemitské hysterie. Více o tom ZDE

Když v nemocnici pohybujete dlaní v oblasti svého pravého boku, tak masturbujete. Tedy: pokud jste mladý Afghánec a jste v Česku. Všichni ti „čmoudi“ přece přišli znásilnit „naše ženy“. A fantazie a sugesce dokáží v takové mediální a společenské atmosféře divy. Jak k tomu přijde zdravotní sestra, když vidí, jak se mladý Afghánec drží dlaní na pravém boku? Jak si to nemá vyložit jako zjevnou onanii a pokus o znásilnění? Copak to může neoznámit na policii?

V dalším díle tohoto seriálu, který začal fantazijním ztotožňováním hostů z ciziny s teroristy, lze očekávat autosugescí vzniklý přelud, v němž se rajská polívka, pojídaná nějakou židovskou rodinou, změní v krev křesťanských panen. A máme nadosah první lynče.

Ačkoli se takto blížíme mílovými kroky k hysterii jako za dob hilsneriády, soudy přece jen zafungovaly. Cituji z článku o pravomocném rozhodnutí justice: „V celé věci bylo zásadní chápání gesta, které obžalovaný v nemocnici zdravotní sestře ukazoval. Dlaní své pravé ruky pohyboval v oblasti pravého boku.

Zdravotní sestra toto jeho gesto pokládala za masturbaci. A když ji pak chytil za ruku, myslela si, že ji chce odtáhnout do postele a znásilnit. Právě kvůli tomuto chycení za ruku má radnice pro Prahu 8 posoudit celý případ jako přestupek.

Obžalovaný tvrdí, že sestře jen ukazoval, kde má bolesti, protože chtěl prášek.

Před soudem už na začátku září vypovídal další zdravotnický personál, který měl v té době, tedy loni 30. října, Na Bulovce službu.

Důležité bylo zejména svědectví lékaře, kterého k Afghánci zdravotní sestry přivolaly, protože umí dobře anglicky. Tomuto lékaři se měl Afghánec podle výsledků policejního vyšetřování k pokusu o znásilnění přiznat.

Před soudem ale lékař nic takového nepotvrdil. Naopak řekl, že mladík skutečně mohl mít bolesti a gesto, které ukazoval, tomu nasvědčovalo. Lékař gesto u soudu i předvedl, naprosto shodně jako předtím obžalovaný.

Další lékařka a zdravotní sestra jistě věděly jen to, že obžalovaný jejich kolegyni chytil za ruku a že mu nikdo nerozuměl, co chce.“ https://www.seznam.cz/zpravy/clanek/znasilneni-nebo-zadost-o-pomoc-soud-rozhodne-pripad-afghance-a-zdravotni-sestry-z-bulovky-37561?dop-ab-variant&seq-no=1&source=hp

Mladý Afghánec je sice zproštěn viny, jenže o tom nerozhodla žádná přímá demokracie nebo referendum, ale soud, tedy neosobní hledání důkazů, vyslýchání svědků, srovnávání jejich svědectví atd. Představte si stát, kde sice budou svobodné volby, budou různá referenda a přímé demokracie, ale mediální a politická hysterie, která otevře v rámci „vyvážené diskuse“ dveře všem laciným nestvůrnostem, změní společnost v masu posedlou autosugescí.

Začne se poukazovat na to, že soudy se nechovají vyváženě, když si dovolují omezovat osobní zkušenosti a prožitky konfrontací s fakty, když používají něco tak abstraktního a nechutného, jako je logika… a náhle bude jasné, že soudit místo zastaralých soudů musí lid. A do jeho čela nevystoupá ten, kdo by chtěl lid obtěžovat něčím složitým a abstraktním, kdo by třeba trval na římském právním principu, že žalobce nesmí být zároveň soudcem. Do čela lidu se dostane ten, kdo sice byl zpočátku veden pouze jako extravagantní blázen, jehož názorům je třeba v rámci vyváženosti a otevřenosti (a zejména honby za sledovaností!) dát mediální prostor, ale kdo mluví tak chytlavě, že rozvášní davy. A mladý Afghánec může za takové situace být lidem obviněn z genocidy bílé rasy, která tu minimálně podle jednoho veřejně vystupujícího šílence probíhá, a odsouzen svým žalobcem k lynči. Svobodným volbám a referendům a přímé demokracii takový vývoj nijak neprotiřečí.



0
Vytisknout
11461

Diskuse

Obsah vydání | 2. 10. 2017