Proč proti policejnímu násilí v Katalánsku neprotestuje i česká vláda?

1. 10. 2017

čas čtení 2 minuty

Věřím v Evropu, avšak Evropa umírá. Neumírá díky příchodu imigrantů, neumírá kvůli terorismu. Umírá kvůli své zbabělosti, kvůli odpornému mlčení, které nechává na pospas a bez pomoci Lampedusu a kvůli odpornému mlčení šéfů států tváří v tváří útlaku v Katalánsku. Evropa umírá, protože zapomenula na Lecha Walesu a na Hannu Arendtovou, zapomenula na Mussoliniho a na Hitlera a také na Pražské jaro a pád Zdi. Zapomenula všechno, krásné i ošklivé stránky svého příběhu, a odvrací se kdykoliv, kdy má bránit svou kulturu, svou demokracii, své hodnoty. Toto je zbabělá Evropa a ta není k ničemu pro nikoho.

Andrea Gullotta, profesor rusistiky, Glasgow University, v neděli odpoledne na Facebooku ZDE




Belgický premiér, skotská premiérka šéf německých sociálních demokratů   a četní představitelé britské Labouristické strany odsoudili policejní násilí proti bezbranným občanům v Katalánsku.

Jeremy Corbyn: Naléhám na Theresu Mayovou, aby přímo apelovala na Rajoye, aby ukončil politické násilí v Katalánsku a hledal politické řešení této ústavní krize:
 

Proč mlčí premiér Sobotka a neprotestuje proti tomuto nepřijatelnému násilí v Evropě?

Šéf britských liberálních demokratů Vince Cable:

Policejní reakce v Katalánsku je brutální a nepřiměřená. Ministr zahraničí Boris Johnson si musí zavolat španělského velvyslance a říci mu, že tohle je nepřijatelné.


Guy Verhofstadt: Je nejvyšší čas na deeskalaci. Jen vyjednávání je cesta vpřed. Absolutně odsuzuji, co se dnes dělo v Katalánsku


0
Vytisknout
7696

Diskuse

Obsah vydání | 4. 10. 2017