Španělský král zaútočil v televizním projevu na Katalánce, nepřímo pohrozil vojenským pučem

4. 10. 2017

čas čtení 2 minuty

 Mensaje de Su Majestad el Rey pic.twitter.com/KiDzK0yiNq

Co se právě odehrálo: 1. Obrovská generální stávka v Katalánsku. 2. Nedošlo k vyhlášení nezávislosti. 3. Španělský král nepřímo pohrozil vojenským pučem:
Nejprve Rajoy, nyní tento nevolený debil, který vládne Španělsku jako král. Španělská dědičná elita je rozhodnuta zničit demokracii:
Pro ty, kdo doufali, že španělský král se pokusí situaci uklidnit - zklamání:

Washington Post varuje, že španělský premiér Rajoy zvolil tu nejhorší alternativu, jak reagovat na katalánskou krizi, a Španělsko ohrožuje svou existenci tím, že odmítlo řešit katalánský konflikt, aniž by začalo používat násilí. Je to naprosto kontraproduktivní:

Katalánský premiér požaduje mezinárodní vyjednávání.



Španělský král Filip ostře kritizoval v televizním projevu katalánského prezidenta Carlese Puigdemonta, že se snaží "rozbít jednotu Španělska"

Král Filip varoval, že úsilí o nezávislost Katalánska by mohlo ohrozit sociální a ekonomickou stabilitu Španělska.

V ostrém televizním projevu, vysílaném v úterý večer, španělský král zdůraznil, že chování katalánské vlády "zlikvidovalo harmonii a koexistenci v rámci samotné katalánské společnosti a vedlo k jejímu rozdělení".

Král Filip se nezmínil o  brutalitě španělské policie proti katalánským voličům, kteří bili občany a stříleli na ně gumovými projektily. Namísto toho ostře kritizoval katalánského prezidenta Carlese Puidgemonta. Upozornil Španěly, že Španělsko už mnoho desetiletí žije v demokracii a dovoluje komukoliv, aby hájil své myšlenky, pokud jsou v souladu se zákonem.

Podrobnosti v angličtině ZDE


0
Vytisknout
10369

Diskuse

Obsah vydání | 6. 10. 2017