Italská policie vyšetřuje možnou teroristickou základnu poblíž Říma

5. 10. 2017

čas čtení 1 minuta
Tunisané kteří provedli útoky ve Francii a Německu strávili čas nedaleko Říma. V Itálii to vyvolává obavy, že by se džihádisté mohli zdržovat nedaleko hlavního města. 

Rarion Aprilia "byl dlouho vyšetřován kvůli několika případům předpokládaných džihádistických sympatizantů," prohlásil římský prokurátor Francesco Caporale.
I když několik podezřelých bylo z bezpečnostních důvodů vyhoštěno, "v tuto chvíli není možné hovořit o hypotetické džihádistické buňce" v oblasti jižně od Říma.

Tunisan Ahmed Hanachi, který o víkendu v Marseille ubodal dvě ženy, žil v Aprilii několik let.

Oblast leží 40 km od Říma a má asi 70 000 obyvatel, včetně řady cizinců, od Sikhů po Severoafričany. Tuniská komunita má zhruba 400 členů.

V červnu 2015 zde pobýval také Tunisan Anis Amri, který o vánočních trzích v Berlíně uloupil kamion a najel s ním do lidí. Policie nyní vyšetřuje, zda se Hanachi a Amri v Itálii nesetkali. Tři další Tunisané podezřelí z vazeb na teroristy byli letos deportováni. A řiatřicetiletý Alžířan Khaled Babouri, který vloni v Belgii zaútočil na policisty, také strávil čas v Aprilii.

Vyšetřovatelé zkoumají, zda ve městě nemůže být logistická základna, dílna vyrábějící falešné dokumenty nebo i centrum radikalizační sítě.

Podrobnosti v agličtině: ZDE

0
Vytisknout
9732

Diskuse

Obsah vydání | 10. 10. 2017