Muž předal Therese Mayové na kongresu formulář o ukončení jejího pracovního úvazku v premiérské funkci

5. 10. 2017

čas čtení 2 minuty



Během projevu Theresy Mayové na právě končícím výročním sjezdu Konzervativní strany přišel muž k pódiu a předal ji dokument P45 - formulář o ukončení pracovního úvazku:


Mužem, který předal Therese Mayové uprostřed jejího projevu propouštěcí dokument z práce, byl komik Simon Brodkin, který proslul tím, že v roce 2015 spustil na tehdejšího šéfa fotbalové organizace FIFA Seppa Blattera vlnu falešných bankovek. "Abych to udělal, mi řekl Boris," sdělil novinářům a vůči přítomnému Borisi Johnsonovi dělal spiklenecká gesta a poplácával ho po kolenou. Ministr zahraničí Boris Johnson údajně usiluje o místo britského premiéra. Brodkin byl podle mluvčího britské premiérky posléze obviněn z porušení veřejného pořádku. 

V roce 2016 Brodkin rozdával na Trumpově golfovém hřišti ve skotském Turnberry za Trumpovy přítomnosti golfové míčky, na nichž byl hákový kříž. Ve chvíli, kdy měl Trump přistoupit k pultu a přednést projev, Brodkin ceremonii přerušil a začal rozdávat davu své golfové míčky. 

Podrobnosti v angličtině ZDE

Nedlouho poté, co Mayová dostala svou propouštěcí listinu, začala vážně chraptět a nebyla schopna pokračovat se svým projevem, navzdory několika douškům vody, dokud jí z publika nedal ministr financí pastilku proti kašli.

Jiným problémem na konzervativní konferenci bylo, že z hesla konzervativců "Země, která funguje pro všechny" upadlo během projevu Mayové písmeno "F", takže heslo znělo "Země, která funguje. Nebo všichni." Pak ještě upadlo i na konci slova EVERYONE písmeno E.

The F has just fallen off so it now reads OR EVERYONE. pic.twitter.com/PPfcW2LvVm

Přítomní konzervativní delegáti v sále uspořádali Mayové, která horkotěžko dokončila svůj projev, na její podporu ovace ve stoje. Někteří komentátoři se domnívají, že jí fiasko jejího projevu pomůže, protože se víceméně a nezvykle ukázala jako zranitelná lidská bytost, nikoliv jako automat - běžně jí veřejnost přezdívá podle komentátora Johna Crace "Maybot".

Rozbroje v Konzervativní straně a soustředěné úsilí lháře a klauna Borise Johnsona svrhnout Mayovou komentuje časopis Private Eye: 

Boris Johnson: "Doufám, že jednoho dne budu schopen vést Konzervativní stranu."
Mayová: "Já taky." 


0
Vytisknout
7340

Diskuse

Obsah vydání | 9. 10. 2017