Má pražská elita pocit, že se bez ní důležité věci neobejdou?

15. 1. 2018 / Bohumil Kartous

čas čtení 1 minuta

Spor na sociálních sítích vyvolává snaha pražských pravicově liberálních elit, které Zeman systematicky označuje za "pražskou kavárnu, přihlásit se k Jiřímu Drahošovi a "koordinovat kroky na podporu Jiřího Drahoše". Významná část diskutujících se obává, že tento krok může Jiřímu Drahošovi spíše uškodit. Novinář bulvarizovaného časopisu Reflex (patří Danielu Křetínskému, jenž nasadil do voleb svého kandidáta Mirka Topolánka) Bohumil Pečínka v diskusi uvádí, že byl přítomen ve volebním štábu Jiřího Drahoše, když údajně volal Michael Kocáb, zda by mohl přijít zahrát na klavír. Většina štábu, včetně Drahoše, prý takovou nabídku odmítla. Šéfredaktor časopisu Respekt Erik Tabery (Respekt patří Zdeňku Bakalovi) považuje takovou koordinační iniciativu za projev svobodné vůle a odmítá "cejchování". Dokumentaristka Apolena Rychlíková se pozastavuje nad tím, že iniciátoři koordinace "nesnesou pocit, že se důležité věci obejdou bez nich".

"V pražském Švandově divadle se v neděli odpoledne sešly některé české osobnosti, aby koordinovaly kroky na podporu Jiřího Drahoše před druhým kolem prezidentských voleb.

........ "Je to spontánní aktivita, kdy se sešli lidé, kteří jsou ochotni a schopni něco dělat a zkusí podpořit protikandidáta Miloše Zemana, aby v této volbě nejrůznějšími způsoby pomohli. Ať už je to prostřednictvím divadel, či vysokých škol," uvedl Šesták s tím, že hlavním cílem je přesvědčit občany, i v druhém kole volili protikandidáta současného prezidenta. Mezi diskutujícími byli například bývalý premiér Petr Pithart, hudebník Michal Kocáb, Michael Žantovský, exsenátor Ivan Gabal či ředitelé divadel.

NE, PROSÍM NEEEE....NEEEEEEEEE :( :( :( :( :(

0
Vytisknout
12133

Diskuse

Obsah vydání | 18. 1. 2018