Píseň "Boris Johnson je pořád ještě zasraná kurva" na pátém místě oficiální britské hitparády

25. 12. 2021

čas čtení 1 minuta

 
BBC měla   problém: Jak informovat o tom, že se na pátém místě hitparády umístil protijohnsonovský song


Moderátor rozhlasové stanice BBC Radio 1, která vysílá rockovou hudbu, měl velký problém: na páté místo hudební hitparády se dostala píseň s názvem a textem "Boris Johnson je pořád ještě zasraná kurva". Vyřešil to tím, že řekl: "A na pátém místě se umístila píseň kritická vůči Borisi Johnsonovi, která má v názvu i v textu tolik sprostých slov, že ji tady nemohu jmenovat ani zahrát." Ostatní písně v horní části žebříčku oficiální britské Top 40 mají vánoční tématiku:


Kdosi připomněl, že když zemřela Margaret Thatcherová, píseň s názvem "The Witch is Dead", "Čarodějnice je mrtvá" se sice umístila v hitparádě na druhém místě, ale také ji v BBC nehráli.

Píseň "Boris Johnson je pořád ještě zasraná kurva" je dílem rockové skupiny The Kunts, která měla podobný úspěch v hitparádě před Vánocemi minulý rok. V prohlášení uvedla, že k sdělování toho, co chtějí veřejnosti říci, sice používají vulgarismů, nejsou ale tak vulgární, aby k hromadění zisků zneužívali potravinových bank, chudoby a strachu spoluobčanů.

Podrobnosti v angličtině ZDE
 

2
Vytisknout
6197

Diskuse

Obsah vydání | 30. 12. 2021