Covid a ČR: Opět neuvěřitelně nepromyšlená "řešení"

22. 9. 2020

čas čtení 2 minuty

Toto píše Boris Cvek na facebooku:

V Radiožurnálu byl v pondělí hodinu trvající speciál o covidu místo polední publicistiky. Zaujaly mne tři věci.

Ředitel Všeobecné fakultní nemocnice v Praze se bojí nejvíce ze všeho zavření škol. Důvod? Zdravotní sestry a lékařky zůstanou doma a zdravotnictví personálně zkrachuje. Když moderátor navrhoval, že se o děti může postarat nějaký veřejný projekt, pan ředitel odvětil, že tak to už bylo za první vlny, a stále trval na tom, že zavření škol je největší riziko pro zdravotnictví v této době.

Premiér Babiš na tiskové konferenci definoval roli nového ministra zdravotnictví: bude se starat o koordinaci nemocniční péče. Kdyby to tak opravdu bylo, může se to chápat tak, že pan Prymula udělal obchod (a v tom on je prý opravdu dobrý) s panem premiérem, že za post ministra dá své jméno a loajalitu a nebude do obecné strategie premiérovi moc kecat, naopak ho podrží. Uvidíme.

Společnost českých pediatrů prosadila zásadu, že děti s příznaky covidu se obecně nebudou testovat na covid, ale bude stačit jejich izolace doma po dobu 10 dní. Pouze vážnější případy se budou testovat. Důvod? Pro děti není obecně covid problém a pokud mají kašel, teplotu atd., což se bude dít jako každý rok masivně, nemá smysl každé testovat na covid. Napadá mne ovšem, že pokud se bude důsledně dbát na to, že každé kašlající dítě bude doma, může to položit zdravotnictví (a ekonomiku) přesně z toho důvodu, který zmínil pan ředitel Všeobecné fakultní nemocnice.

Pozn. JČ: Společnost českých pediatrů je spolek nekompetentních šílenců.  Vymyslela opět pěknou blbost.  Protože v Británii kolabuje testování, a děti navrátivší se do škol mají přirozeně množství nákaz, které v důsledku nefunkčnosti testů nelze odlišit od koronaviru, znamená to, že děti, jejich rodiče a často celé třídy musejí být na 14 dní v karanténě. Je tím postiženo 80 procent !! škol. Kdyby byl výsledek testů do 24 hodin, jak vláda přislíbila, kolaps školství a všeho by se neděl.

K tomu dodává Albín Sybera:
Alana Kumala (rozhovor s ní ZDE) nabízela už na jaře starostovi Kolářovi, ze nabídne k dispozici svou školku s učiteli z anglosaských zemí (které v tu chvíli stejně musela platit, ale školka musela být zavřená) pro děti zdravotnického personálu z Prahy 6 - MČ P6 na ten návrh ani nereagovala...(asi v těch dnech zrovna probíhala zuřivá ofenzíva na “Konévově frontě” - to je přece daleko důležitější...)

0
Vytisknout
7363

Diskuse

Obsah vydání | 24. 9. 2020