Amnesty International: Litujeme, že ČR se snaží neupřímným právním podáním zabránit spravedlnosti pro oběti v Gaze

9. 8. 2024

čas čtení 1 minuta

 

Neměla by se Česká republika stydět, že mezinárodní lidskoprávní organizace vypracovala právní postoj, jímž mezinárodně zpochybňuje chování české vlády?


Amnesty International: Litujeme, že tři státy EU (🇩🇪🇨🇿🇭🇺) předložily ve věci Mezinárodního trestního soudu @IntlCrimCourt neupřímné právní stanovisko k situaci v #Palestině, kterým se snaží odepřít a oddálit spravedlnost pro oběti.

To je Německo 🇩🇪, Česká republika 🇨🇿 a Maďarsko 🇭🇺. Bratři ve fašismu a genocidě.

Amnesty International:

Vzhledem k tomu, že mezinárodní zločiny pokračují každý den a vedou k neúprosným a krutým ztrátám na životech civilistů, vítáme  principiální obranu spravedlnosti pro každého.

Amnesty a její partneři  zdůrazňují, že #ICC musí vykonávat jurisdikci nad palestinskými a izraelskými občany za všechny zločiny podle mezinárodního práva v Palestině. Odmítnutí spravedlnosti Palestincům na základě #OsloAccords by mělo diskriminační účinky

Právě tento týden izraelský ministr financí obhajoval vyhladovění Palestinců k smrti a tvrdil, že by to "mohlo být oprávněné a morální". Zatímco dva miliony Palestinců v Gaze, kterým již hrozí genocida, jsou obětí uměle vyvolaného hladomoru.

Dále tento týden odborníci OSN a @btselem informovali o rozsáhlém, týrání, mučení a sexuálních útocích včetně znásilnění v podmínkách krutého nelidského zacházení s Palestinci drženými v izraelské vazbě.

Naše právní podání ZDE

0
Vytisknout
1891

Diskuse

Obsah vydání | 13. 8. 2024