Výtržnosti v Anglii: Už bylo zatčeno 741 osob a 302 už bylo obžalováno

9. 8. 2024

čas čtení 3 minuty

Podle policejních šéfů budou  zatčeny "stovky dalších podezřelých" z násilností vedených krajní pravicí

Šéf anglické policie Sir Mark Rowley v pořadu rozhlasu BBC #r4today potvrdil, že 70 % zatčených je policii známo a má záznam v trestním rejstříku. Nemají žádné legitimní politické problémy, nezajímají se o své komunity, o demokracii ani o právní stát. Jsou to obyčejní kriminálníci, které k akci vyzval  Nigel Farage.




Dva muži byli uvězněni za příspěvky na sociálních sítích, které podněcovaly krajně pravicové násilí


Anglická policie vyšetřující nepokoje vedené krajní pravicí sděluje, že zatkla více než 700 osob kvůli údajným trestným činům, a slibuje, že jich ještě "stovky" přibudou.

Ze 741 zatčení se 32 týká online trestných činů, jako je podněcování, a o rozsahu operace svědčí skutečnost, že k zatýkání došlo ve 36 ze 43 policejních oblastí v Anglii a Walesu.

Zatčení zahrnují obvinění z násilných výtržností, krádeží a protispolečenského chování a podle policie bude vyšetřování v celé zemi pravděpodobně trvat ještě několik měsíců.

 
Policie uvedla, že bylo obžalováno 302 osob a další budou obžalovány, a uvedla, že je třeba očekávat další případy proti "výtržníkům a osobám šířícím nenávist na internetu". Nové údaje zveřejnila Národní rada policejních náčelníků (NPCC). Údaje zahrnují Severní Irsko, kde policie v souvislosti s výtržnostmi zatkla 26 osob a 21 obvinila.

Detektivové využívají k identifikaci podezřelých celou řadu zdrojů, včetně záznamů z dronů a videozáznamů z tělesných kamer policistů. BJ Harrington, vrchní konstábl, který je národním vedoucím pro veřejný pořádek, varoval, že rozpoznávání obličejů, které se používá zpětně, dokáže identifikovat osoby, i když mají na sobě masky.

Policejní náčelníci jsou přesvědčeni, že jejich neustálé veřejné varování o rychlé a důrazné spravedlnosti budou i nadále působit jako odstrašující prostředek pro některé, kteří by mohli být v pokušení připojit se k násilným výtržnostem, jež byly v Anglii a Severním Irsku zaznamenány od minulého úterý. Nejnovější policejní prohlášení je součástí této kampaně.


Dva muži byli uvězněni za příspěvky na sociálních sítích, které podněcovaly krajně pravicové násilí

Do vězení byli posláni i lidé, kteří házeli kameny, rasisticky nadávali a strkali na policii hořící odpadkový koš.

Dva muži byli posláni do vězení za vyvolávání nenávisti a násilí na internetu po útoku v Southportu

Osmadvacetiletý Jordan Parlour byl uvězněn na 20 měsíců poté, co přiznal vinu za podněcování rasové nenávisti prostřednictvím příspěvků na Facebooku, v nichž obhajoval útok na hotel v Leedsu v rámci násilných veřejných nepokojů, které minulý týden zachvátily Anglii.

V Northamptonu dostal 26letý Tyler Kay tři roky a dva měsíce vězení za příspěvky na X, které vyzývaly k hromadné deportaci a k zapálení hotelů, v nichž jsou ubytováni žadatelé o azyl.

Jsou to první lidé, kteří byli obviněni za zveřejňování kriminálního materiálu  na internetu souvisejícího  s nedávnými krajně pravicovými násilnostmi.

Zdroj v angličtině ZDE  ZDE

0
Vytisknout
1129

Diskuse

Obsah vydání | 13. 8. 2024