Macron znovu poletí do Moskvy?

20. 2. 2022

čas čtení 2 minuty
Pozn. red. Upozorňujeme, že velmi závažným prvkem destabilizace České republiky je, že četná média  nejen o hrozící válce na Ukrajině, ale i o koronavirové pandemii a o dalších tématech, šíří brutálně lživé dezinformace. Je pozoruhodné, že to, zdá se, není trestné. Ohrožuje to totiž životy lidí.

- Rusko-běloruská vojenská cvičení budou pokračovat i nadále, přestože měla nyní skončit, uvedlo Rusko. 

- Francouzský prezident Emmanuel Macron bude v neděli telefonicky přesvědčovat Putina, aby nezaútočil na Ukrajinu. Podle ruské zprávy zřejmě Macron znovu poletí do Moskvy:


- Ruská média potvrdila sobotní smrt dvou ukrajinských vojáků v té části Doněcku, kterou ovládá Ukrajjina. Tvrdí, že vojáci byli "součástí sabotážní skupiny" plánující "teroristické akce" proti plynovodům a elektrickým rozvodným stanicím v regionu.

- Ukrajinská národní garda uvádí, že dále zajišťuje bezpečnost na východní Ukrajině, v Doněcku a v Luhansku. Varovala obyvatelstvo, aby sledovalo pouze oficiální ukrajinské zdroje.

 


- Šéfové britských výzvědných služeb souhlasí se zprávami z Bílého domu, že se už Putin rozhodl realizovat invazi. Čtyři vysocí činitelé britské vlády potvrdili, že očekávají ruský vojenský útok z mnoha stran, který vyvrcholí "bleskovou válkou" proti Kyjevu. "Naše výzvědné informace potvrzují americké informace. Putin má plán a už se realizuje." Britské výzvědné očekávají operace pod falešnou vlajkou a potyčky s ukrajinskými vojáky ve východním Donbasu. Po nich dojde k útoku separatistických jednotek a pak ruská vojska převezmou kus Ukrajiny, anebo provedou totální invazi. Bezpečnostní zdroj konstatoval: "Očekávám masivní útok s cílem odstranit vládu v Kyjevě. Rusové rozmístili střely s plochou dráhou letu tak, aby zaútočily na Kyjev,"

/ Ukrajinské ministerstvo obrany zaznamenalo v sobotu 122 porušení minských dohod ruskými jednotkami. 108 z nich používalo zbraně, které minské dohody zakazují. Dva vojáci byli usmrceni. Čtyři další byli zraněni.  Střelba z děl pochází z obytných míst. "Tím se nepřítel snaží přimět ukrajinské jednotky, aby opětovaly palbu, a aby tak mohly Ukrajince obvinit, že střílí do obytných oblastí." Ukrajina zdůraznila, že nebude střílet do obytných oblastí a bude dodržovat zásady mezinárodního práva.

- Šéf ruské Dumy lživě tvrdí, že v pondělí zahájí Ukrajina vojenský útok proti Donbasu.

Podrobnosti v angličtině ZDE

 

0
Vytisknout
5857

Diskuse

Obsah vydání | 22. 2. 2022