Proč má Zemanův projev na jeho stránkách tolik překlepů?

26. 12. 2019 / Jan Čulík

čas čtení 4 minuty


Znamená to, že senilita a neprofesionalita zahlcuje už celou prezidentskou kancelář?

No, podívejte se:

A i když o nás češích se říká, ... správně: Češích

Pokud jde o stavební řízení, jsme na krásném 162. místě na světě ze 180 státu.  ... správně: států

Celkový objem těchto daňových výjimek je už přes 300 miliard korunu   ... správně: korun


Loni jsem k "vánočnímu" projevu Miloše Zemana psal, že Česká republika má v čele státu fašistu,   dnes bych jen stručně dodal, že je to demagog, manipulátor a hlupák. Který záměrně šíří do společnosti hlouposti.


 
Hrozba robotizace a automatizace, která v následujících několika letech povede k kataklysmatickým změnám ekonomiky, na něž se ČR nepřipravuje, stojí mimo Zemanovo chápání. Proto si pochvaluje, jak je na tom Česká republika ekonomicky dobře: Že to závisí na Německu, které, až se octne uprostřed novou technologií způsobené krize, dá přednost domácí ekonomice před ekonomikami východoevropskými, to už Zeman nevnímá.

Zopakoval všechny nebezpečné pitomosti i v jiných oblastech: globální oteplování neexistuje (vědecký konsensus je možno ignorovat, já, Zeman, mám ničím nepodložený "názor" :)) , obnovitelné zdroje jako větrníky produkují jen 3 procenta elektrické energie v Česku (ať se podívá do Skotska, už v roce 2015 Skotsko vyrobilo více než 59 procent své elektrické energie z obnovitelných zdrojů a v roce 2020 chce dosáhnout 100 procent), nedají se prý  používat, protože nelze elektrickou energii skladovat (zapomněl nebo neví nebo to záměrně utajuje, že v této věci jde dramatickým způsobem technický pokrok kupředu).

(Není to tím, jak tvrdí Zeman, že to s "obnovitelnou energií nejde", jde o mentální přístup. Skotsko je v tomto ohledu i v mnoha dalších velmi blízké skandinávským zemím, tak  v Dánsku pocházelo už r. 2014  z obnovitelných zdrojů 58 procent energie, ve Švédsku z nich pochází 53 procent energie, v Norsku 98 procent energie. Německo poněkud zaostává se 27 procenty a Británie jako celek s 25 procenty, přesto se na zlepšování intenzivně pracuje - a je to holt tak trochu víc než ta Zemanova tři procenta (!) v České republice. Proč je to proboha tak nízké?)


Rozdíl mezi klimatickými idioty, jako je Zeman, a veřejným diskursem v této věci ve světě je ohromující. I Čína nyní podniká podstatné kroky proti globálnímu oteplování. Zemanova demagogie, že pokud budeme dělat kroky proti globálnímu oteplování, Evropa ekonomicky zaostane za USA a ostatním světem, nebude nic platná, jestliže planeta bude zničena. Proto je dobře, že středoškoláci protestují i v pátek, ne jen v sobotu. Zemanovi ovšem může už být jedno, co se stane s touto planetou.

České soudnictví i česká státní správa samozřejmě neefektivní jsou: Zemanův vánoční blábol však to nijak nespraví. Pravdu má Petr Uhl, který právem dlouhodobě doporučuje, aby byl úřad českého prezidenta (napodobující úřad rakouského mocnáře) co nejdříve zrušen. Tohle jsou všechno jen zbytečné a zavádějící plky.

Nepřekvapivě, Zemanův projev obsahuje i nezbytný rasismus, otevřené pohrdání africkými zeměmi: "Pokud jde o stavební řízení, jsme na krásném 162. místě na světě ze 180 státu. Někde na úrovni Burkiny Faso a dalších afrických zemí."

Jak obrovský je kontrast mezi idiotem Zemanem a skutečnými politiky, ukazuje  upozornění Guy Verhofstadta, který zrovna dnes varoval, že v Evropě už nejsou žádné velké a malé státy: v důsledku překotného ekonomického rozvoje Afriky a Asie Evropu ekonomicky africké a asijské státy velmi rychle předstihnou, Zeman se bude divit:

Zeman je starý, hloupý a unavený muž. Jeho kancelář nedokáže ani zveřejnit jeho projev bez chyb. To, že ČR nemá v čele rozumného a moudrého státníka, je vážný problém.

Nic nového to však není a Zemanův vánoční "projev" za rozbor nestojí.

Zkuste jeho bláboly ignorovat a věnujte se ve věcech, které se pokusil pošpinit svou demagogií, seriozním zdrojům.

1
Vytisknout
15470

Diskuse

Obsah vydání | 2. 1. 2020