Americká ultrapravice zveřejnila ostudné video, na němž Trump násilně útočí na média

14. 10. 2019

čas čtení 1 minuta
 

Video, na němž Donald Trump střílí na novináře a své politické odpůrce, bodá je a brutálně na ně fyzicky útočí, bylo promítáno minulý týden na konferenci pro jeho stoupence v Miami.

Na konferenci protrumpovské organizace American Priority měli mluvit někteří vrcholní stoupenci Donalda Trumpa, včetně jeho syna Donalda juniora a jeho bývalé mluvčí Sarah Huckabee Sanders.

 

Video, na němž je i logo předvolební kampaně Donalda Trumpa pro rok 2020, obsahuje záběry, kdy muž, jemuž byla přidělána hlava Donalda Trumpa, střílí uvniř "kostela fake news" na věřící, kteří mají obličeje jeho kritiků, anebo loga médií. Je to převzatá a přepracovaná scéna z filmu, černé komedie z roku 2014 "Kingsman: The Secret Service".

Video útočí na  CNN, Politico, Black Lives Matter, BBC, Guardian, na moderátorku MSNBC Rachel Maddow, Hillary Clintonovou, na zemřelého senátora Johna McCaina, Bernieho Sanderse, Baracak Obamu a další.

Šíření tohoto videa dokazuje, do jak velké míry Trumpovy verbální útoky proti médiím ovlivnily jeho stoupence i jejich propagandu. Trump opakovaně nazývá sdělovací prostředky stalinským a hitlerovským výrazem "nepřátelé lidu".

Podrobnosti v angličtině ZDE

 

0
Vytisknout
7688

Diskuse

Obsah vydání | 17. 10. 2019