Assange je sobec, který ohrozil životy bojovníků za demokracii

20. 9. 2011

čas čtení 2 minuty

Jakmile Wikileaks získaly depeše amerického ministerstva zahraničí, Julian Assange oznámil, že odpůrci diktatur nemají mít právo na žádnou ochranu. Vůbec ho nezajímalo, že kritikové Talibanu například mohou být zveřejněním svých jmen ohroženi. Mluvili s americkými diplomaty. Kolaborovali s Velkým Satanem. Proto si nezaslouží bezpečnost.

David Leigh a Luke Harding píší ve své knize o Wikileaks, jak tito novináři vzali Assangeho do luxusní španělské restaurace Moro v Londýně. Jeden z reportérů byl znepokojen, že Assange ohrozí životy Afghánců, kteří spolupracovali s americkými vojáky, pokud zveřejní americké depeše bez odstranění jejich jmen. "No, vždyť to byli udavači," odpověděl Assange. "Takže jestliže je někdo zabije, patří jim to." U stolu se rozhostilo ticho, neboť si reportéři uvědomili, že muž, kterého příliš důvěřiví jedinci oslavují jako průkopníka nového věku otevřenosti, byl ochoten předat seznamy osob k zavraždění psychopatům. Přesvědčili Assangeho, aby před zveřejněním diplomatických depeší jejich jména odstranil. Ale nezveřejnění jmen těchto "udavačů" Assangeho zřejmě trápilo.

Assange spolupracuje s "Adamem", Israelem Shamirem, nebezpečným bláznem a antisemitou, který používá šest různých jmen k agitaci v antisemitských skupinách extremní pravice a extremní levice. Shamir mimo jiné rád spolupracuje s brežněnovskou diktaturu v Bělorusku. Jestli je to levicová nebo pravicová tyranie, Shamirovi je to jedno, hlavně, že je proti Západu.

Assange učinil Shamira zástupcem Wikileaks pro Rusko a východní Evropu. Shamir chválil běloruskou diktaturu. 19. prosince 2010 uvedl list Běloruský telegraf, státní deník, že Wikileaks umožnily režimu identifikovat "organizátory, podvraceče a násilníky, včetně zahraničních", aktivisty, kteří protestovali proti zfalšovaným volbám.

Dá se také očekávat, že Assangem zveřejněných informací bude využívat Čína. Zatím nezačala lidi zatýkat.

Ale první Assangovou obětí je člověk z Etiopie. Argaw Ashine uprchl minulý týden z Etiopie poté, co Wikileaks prozradily, že tento reportér hovořil s činitelem americké ambasády v Addis Abebě o plánu tamějšího režimu zastrašovat nezávislý tisk. Assange a jeho kolegové také poskytli informaci tamější policii, že Ashine má informátora ve státním aparátu.

Jestliže zastáváte názor, že americký "vojensko-průmyslový komplex", Evropa nebo Izrael jsou jedinými zdroji útlaku, je pak lehké ignorovat oběti režimů, vinu za jejichž útlak není možno svalit na Západ.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
9252

Diskuse

Obsah vydání | 22. 9. 2011