Miloslav Ransdorf z KSČM na setkání "Globální mafie"?

27. 6. 2011 / Daniel Strož

čas čtení 4 minuty

Na serveru První zprávy.cz se objevila informace o tom, že se měl letošního setkání takzvané Bilderbergské skupiny (ve švýcarském Svatém Mořici, ve dnech 9. až 12. 6.) zúčastnit také Miloslav Ransdorf, europoslanec za KSČM. Takové nařčení je doslova šokující: "Bilderberg Group" je totiž před nejširší světovou veřejností utajovanou elitářskou organizací -- nazývanou také Globální mafií -- složenou ze špiček velmocenské politiky a ekonomických magnátů. A tím pádem opředenou nejúděsnějšími mýty. Jedněmi z nich je údajná snaha o radikální snížení lidské populace na planetě i za cenu násilné likvidace chemikáliemi anebo speciálně vypěstovanými viry a také postupné odstraňování národních států jejich zglajchšaltováním. To má vést k až následnému zdecimování člověčenstva na Zemi, ztráty jeho národnostní identity a k umožnění prosadit nastolení světovlády.

K založení tohoto seskupení "boháčů a význačných politiků" planety došlo již v roce 1954. Stalo se tak v nizozemském hotelu Bilderberg ve městě Oosterbeek. Tehdy to mělo být hlavně z obav ze šíření socialismu, k němuž tíhly miliony lidí. Mezitím prý bilderbergští globalisté dosáhli už ovládnutí Evropské unie a usilují o Severoamerickou a Asijskou unii, s nimiž by mělo dojít k propojení. Důležité je pro našince také vědět, že prvním oficiálním představitelem ČR, který se této kontroverzní sešlosti představitelů průmyslových, bankovních, vládních a aristokratických kruhů zúčastnil, byl Karel Schwarzenberg. Stalo se tak ve městě Chantilly ve Virginii (USA) roku 2008 a nejostřejší kritiky se mu za to dostalo právě od KSČM.

Schwarzenberga tenkrát odsoudil nejenom předseda KSČM a v té době ještě místopředseda sněmovny Vojtěch Filip, který mu vytknul, že "dělá dvojí politiku, jednak tu oficiální vládní a jednak tu, která není součástí obhajoby zájmů českého státu"; proti tehdejší Schwarzenbergově účasti na Bilderbergu vystoupil i samotný Miloslav Ransdorf, odsuzující jej, že aktivity, které poslední dobou podniká (také např. ohledně uznání Kosova) "udělaly velký šrám na jeho pověsti". A dodal k tomu: "Účast na Bilderbergu je asi jeho labutí píseň."

Podle severu První zprávy.cz Miloslav Ransdorf svou účast na schůzce Bilderbergu odmítá. Domnívá se, že jde o "lež, výmysl, snahu mne diskreditovat", jak zaznamenal Adam B. Bartoš, autor článku. Ransdorf se distancuje i od fotografie, která ho má zobrazovat za předním sklem na jednání přijíždějícího automobilu (podobné foto se objevilo před časem v Blesku, na němž kdesi v Praze v zaparkovaném autě spal). Horší než s rozostřeným obrázkem je to však s Italy na webu zveřejněným dodatkem (www.buenobuonogood.wordpress.com) k oficiálnímu seznamu hostů konference, kde je Ransdorf uveden společně s dalšími pěti jmény: Rasmussenem, generálním tajemníkem NATO; Merkelovou, německou kancléřkou; Zapaterem, španělským premiérem; Billem Gatesem, miliardářem a zakladatelem Microsoftu a Robertem Gatesem, ministrem obrany Spojených států. Také to je čísi zlomyslnou manipulací?

V závěru svého článku Adam B. Bartoš píše, že "účast Ransdorfa by nijak nepřekvapovala ani jeho bývalého kolegu z Evropského parlamentu, který si ale nepřál být jmenován". To by tak trochu mohlo padat na mou hlavu, protože jsem s Ransdorfem působil v EP v letech 2004-2009 a pak už znovu nekandidoval. Dotyčný, kterým ovšem nejsem, jelikož se pod své výroky zásadně podepisuji, novinářovi vysvětluje, že "Ransdorf se pobytem v Bruselu hodně změnil a už nejde s hlavním proudem KSČM, takže jeho příklon k Bilderbergu by byl docela dobře možný". Kdyby ta slova pocházela ode mne, nemluvil bych o nějakém "hlavním proudu" v této straně, který už snad ani neexistuje, ale zkritizoval spíše lenost celé komunistické europarlamentní čtveřice. A směrem ke speciálnímu týmu ministerstva vnitra, který v těchto dnech váhá, má-li či nemá-li navrhnout zrušení KSČM, dodal bych pak k tomu ještě navrch: "Prosím, nerušte nám tu naši KSČM, těžko ji potom nahradí strana vstřícnější současnému režimu!"

(Autor byl v letech 2004-2009 poslancem EP za KSČM)

0
Vytisknout
15038

Diskuse

Obsah vydání | 27. 6. 2011