Krysy opouštějí loď

18. 4. 2021 / František Řezáč

čas čtení 2 minuty
Jeden ze strůjců postupného úpadku ČSSD, společně s Vladimírem Špidlou, bývalý ministr pan Jan Mládek, opouští podle severu lidovky ČSSD. Wikipedie o něm píše mj. tohle: 

"V roce 2001 požádal Národní bezpečnostní úřad o prověrku na stupeň „tajné“, ten mu ale prověrku na tento stupeň odmítl udělit.... Je považován za prorusky orientovaného českého politika, který je stoupencem posilování česko-ruských obchodních vztahů."

Herrgott, ono to časově pasuje s rozjíždějící se aférou Vrbětice. Jako předseda Masarykovy dělnické akademie   se zasloužil o vykleštění její identity změnou názvu bez toho dělnická.


 

ČSSD byla založena jako dělnická strana. To byla její hlavní charakteristika: Zastupovat zájmy pracující třídy. Byla tři pilíře: Strana, odbory, tělovýchova DTJ, která plnila jako Sokol i kulturní úlohu zejména na venkově.

Dalším aspektem bylo vzdělávání dospělých, právě v MDA, kterou pomáhal postavit na nohy tehdejší profesor T.G. Masaryk. Že dnes už není třída pracujících a že takové strany není třeba, to jsou pohádky dědečka Klause a jeho institutu. Právě naopak.

ČSSD se pod vedením "akademiků" odtržených od života této role dobrovolně vzdala. Stala se z ní maketa politické strany a role "tatíčka pracujících" se ujal baťovský oligarcha.

ČSSD mu přicmrrndává a marně pokřikuje, že to co on dělá, chtějí oni vlastně taky. Nikdo už to těm inženýrkům, magistříkům a doktůrkům nevěří.

Každý úpadek může být začátkem budoucího vzestupu. Ale chce to práci a především návrat mezi lidi, kteří takovou stranu potřebují. My ze starší generace jsem mohli pracovat a taky varovat. To jsem při hlasování o změně názvu MDA na MDA udělal a byl proti. Nyní se už můžeme jenom dívat.

Co bude dál, příteli Hamáčku? Krysy opouštějí loď. Žádná škoda..!

-1
Vytisknout
7524

Diskuse

Obsah vydání | 20. 4. 2021