Obama: Rozhodnutí firmy Sony zrušit uvedení severokorejské komedie do kin bylo přehnané

21. 12. 2014

čas čtení 2 minuty

Spojené státy zkoumají, zda mají znovu umístit Severní Koreu na seznam teroristických zemí, uvedl Barack Obama v rozhovoru, který natočil v pátek a který se vysílal v televizi CNN v neděli. Konstatoval, že hackerský útok proti firmě Sony byl "velmi drahý případ internetového vandalismu", neoznačil ho však za válečný akt. Ve snaze reagovat přiměřeně Obama uvedl, že Spojené státy budou zkoumat, zda by se Severní Korea měla umístit znovu na seznam zemí, které šíří po světě terorismus. To bude ale velmi obtížné, protože nynější hackerský útok definici terorismu neodpovídá.

Proč může ruský ropný krach ohrozit Putina palácovým převratem

21. 12. 2014

čas čtení 5 minut

Bývalý představitel Kremlu, který zná Putina osobně, sdělil Guardianu: "Kdo kontroluje televizi, kontroluje zemi. Pokud by moc převzali komunisté, za tři měsíce by země byla komunistická. Pokud by moc převzali fašisté, za tři měsíce by byla fašistická. Taková je prostě země, v níž žijeme."

Když byl Vladimir Putin během své maratónské výroční tiskové konference dotázán, zda se někdy v budoucnu neobává možnosti "palácového převratu", ruský prezident se usmál. "Můžu vám zaručit, že nemáme paláce, takže palácový převrat skutečně není možný," řekl. Okamžitě se začaly online objevovat fotografie ohromných honosných sídel některých členů Putinova vnitřního okruhu pořízené protikorupčními aktivisty, napsal moskevský zpravodaj Guardianu Shaun Walker.

Firma Apple dále tvrdě vykořisťuje své zaměstnance v Číně

19. 12. 2014

čas čtení 1 minuta

Pracovníci v čínských továrnách, kteří vyrábějí elektronické výrobky firmy Apple, jsou i nadále obětí krutého zacházení. Během svých dvanáctihodinových pracovních směn při práci usínají. Jsou nuceni pracovat déle než 60 hodin týdně. Televize BBC poslala své reportéry do továren firmy Pegatron v Číně, kde se vyrábějí výrobky Apple. Ti se nechali najmout jako řadoví zaměstnanci a poměry v továrnách tajně natočili skrytými kamerami. Investigace se vysílala ve čtvrtek večer v televizi BBC v pořadu Panorama.

Videozáznam vyčerpaných čínských pracovníků, kteří usínají při práci a při pracovních pauzách, je ZDE.

Společenstvo českého mediálního prstenu proti Agromordoru

19. 12. 2014 / Bohumil Kartous

čas čtení 4 minuty

Dalibor Balšínek, Pavel Šafr, Robert Čásenský. Lidé, kteří zde minimálně v posledních deseti letech diktovali úroveň českých deníků a časopisů, bojují svými čerstvými počiny za svobodu slova. A myslí to smrtelně vážně. Vyplynulo to z diskuse, kterou na téma nových mediálních projektů uspořádala Fakulta sociálních věd UK (18. 12.). Britské listy byly u toho.

Klinické reakce

19. 12. 2014 / Radek Mikula

čas čtení 6 minut

Tomáše Fialu řádně vyděsil nepodařený pokus o podpálení policejního vozu, k němuž se přihlásila dosud neznámá Anarchistická solidární akce (ASA).

Nakonec si oddechl, že se útok obešel bez výraznějších škod.

Chtěli byste se stát součástí výroby televizního filmu?

20. 12. 2014

čas čtení 3 minuty

Aktualizace: V neděli 8. března vysílá Česká televize druhý díl filmu Dominiky Švecové o ekumenickém setkání mladých v Praze na přelomu roku 2014 a 2015ZDE.

Aktualizace: V neděli 1. března vysílala Česká televize první díl filmu Pouť důvěry naší spolupracovnice Dominiky Švecové (na webu k zhlédnutí ZDE), druhý díl se bude vysílat v neděli 8. března 2015. Je to dvoudílný dokument o ekumenickém setkání mladých, které na přelomu roku 2014 a 2015 zorganizovala komunita Taizé z francouzského Burgundska. Je to pěkný film, který observační metodou sleduje přípravy akce po dobu celého roku, od obdobného setkání, které se konalo na přelomu roku 2013 a 2014 ve Štrasburku, až do letošního Nového roku v Praze. Má vtip, lidskost i humor.

Film je částečně financován prostřednictvím crowdfundingu. Bylo zapotřebí shromáždit celkem 50 000 Kč, aby bylo možno zaplatit práci všech spolupracovníků. To se bohužel nesebralo. Pokud byste ještě na poslední chvíli chtěli pomoci, aby lidi neskončili bez honoráře, prosíme, udělejte to. Transparentní účet je ZDE. Děkujeme.



Dobrý den,

Pořádáme finanční sbírku na výrobu dvoudílného filmu o mladých lidech z celého světa, kteří nyní přijíždějí do Čech. Chtěli byste se stát součástí tohoto projektu? Mohli byste to učinit finančním příspěvkem na jeho výrobu. Sbírku organizujeme prostřednictvím transparentního účtu, který je ZDE

Ten, kdo přispěje, umožní plnou realizaci tohoto projektu. Pro dárce máme odměny.

Doufáme, že na náš projekt přispějete i vy, kdo jste zatím finančně nepřispěli.

O ČEM NAŠE FILMY JSOU?

EU schválila stamiliardy eur na strategické investice

19. 12. 2014

čas čtení 1 minuta

Představitelé států a vlád členských zemí EU včera schválili investiční záměr předsedy Evropské komise Jeana-Clauda Junckera. Evropský fond pro strategické investice by měl být zřízen "urgentně", prohlásil předseda Rady EU Donald Tusk na summitu v Bruselu. Fond je ovšem spojen s požadavkem na "posílené strukturální reformy" a "pokračující úsilí o ozdravení veřejných financí.

Miliony britských zákazníků dluží energetickým firmám na nezaplacených účtech 31,5 miliard Kč

19. 12. 2014

čas čtení 2 minuty

Asi 600 zákazníků bylo odpojeno

Ofgen, britský regulační orgán pro energetické firmy zveřejnil data, z nichž vyplývá, že 1,5 milionu britských zákazníků má dluhy v účtech za elektřinu a 1,4 milionu osob má dluhy v účtech za plyn. Je to každý 17. britský zákazník. V Británii to vyvolalo ostrou kritiku energetických firem.

Od roku 2012 se počet zadlužených Britů, kteří nemají schopnost uhradit své účty za elektřiny a plyn, zvýšil. Každý dlužník má v průměru dluh vůči energetickým firmám vyšší než 300 liber (10 000 Kč), avšak jen 550 britských zákazníků bylo od dodávky elektrického proudu v roce 2013 odpojeno, od dodávky plynu bylo odpojeno jen 84 zákazníků.

Problém bakalovsky postižených nájemníků v Londýně bude zřejmě odložen

19. 12. 2014

čas čtení 1 minuta

Americká firma, mezi jejíž vlastníky patří i britský konzervativní poslanec Richard Benyon a která plánovala vystěhovat desítky rodin a více než zdvojnásobit činže na sídlišti New Era Estate ve východním Londýně, se po vlně protestů to rozhodli neučinit a prodat sídliště správci bytového fondu, který bude nadále účtovat obyvatelům sídliště relativně nízké činže. Firma Westbrook Partners se o tom dohodla po vyjednávání s náměstkem londýnského premiéra Richarda Blakewaye a voleného primátora londýnské čtvrti Hackeny Julesem Pipem. Transakce se má uskutečnit ještě před Vánoci a pokud k ní dojde, bude to dramatický ústupek učiněný firmou Westbrook, která plánovala, že obrovským způsobem vydělá na zvýšení činží na sídlišti New Era Estate poté, co vystěhuje nynější sociální nájemce.

Britské listy se bez finančních příspěvků neobejdou

19. 11. 2014 / Bohumil Kartous

čas čtení 1 minuta

Vážení čtenáři, krátce k nově nastaveným formátům reklamy a k souvislostem, které z toho vyvstávají jak pro BL, tak pro vás. BL nejsou komerční projekt, ale peníze potřebují. Proto se v současnosti bez reklamy neobejdou. V rámci nového designu jsme se snažili najít kompromis mezi její „otravností“ a užitečným přínosem.

Odmítli jsme formáty zcela běžné na většině českých mediálních portálů, drželi jsme se formátů běžných na britských a amerických médiích. I tak se určitě najdou lidé, které to bude obtěžovat. Pochopte prosím, že bez reklamy to nejde.

Vystavení těhotných žen polétavému prachu zvyšuje riziko autismu u dětí

19. 12. 2014

čas čtení 1 minuta

Ženy vystavené v těhotenství jemnému polétavému prachu v ovzduší, zejména během třetího trimestru, mohou mít až dvojnásobné riziko vzniku autismu u svých potomků, než ženy v méně znečištěném prostředí. Ukazuje to nová studie Harvard School of Public Health. Jde o první studii tohoto typu na území celých USA.

Kam uniká ruský kapitál?

19. 12. 2014

čas čtení 1 minuta

Jedním z diskutovaných opatření, které by Rusko mohlo ještě použít na záchranu rublu, je zpřísnění kapitálové kontroly. Zdá se však, že na to může být poněkud pozdě.

Česko není zvenku vidět

18. 12. 2014 / Jan Čulík

čas čtení 13 minut

V souvislosti se zprávou, že univerzita v Amsterodamu se rozhodla zlikvidovat česká, polská a chorvatská studia, publikoval k této věci tento týden literární server H7O nakladatelství Host rozhovor s tamější lektorkou českého jazyka Magdou van Duijkeren-Hrabovou a Janem Čulíkem z Glasgow University ve Skotsku, "která se již delší dobu potýká se stejnými problémy".

Jak jsme tu už nesčetněkrát psali, existence dobře vedených českých studií především ve vybraných západních zemích má pro ČR velký strategický význam, v podstatě k nezaplacení, protože v místních populacích vytváří v destabilizujícím se světě pro Českou republiku důležité informované spojence. Nestačí tedy pouze prosazovat tzv. "ekonomickou diplomacii", jak vědí politikové v mnoha zemích světa, kulturní diplomacie v rámci vysokých škol je strategicky klíčovou formou zviditelňovaní dané země na mezinárodním fóru.

Níže přinášíme nezkrácené odpovědi Jana Čulíka na otázky serveru H7O, neboť se domníváme, že nezkrácená verze rozhovoru přináší k této problematice užitečné shrnutí nejdůležitějších informací.

Brutalizace univerzit se chystá i v ČR, takže čtěte, co se děje v Británii - ale to je trochu jiná historka.

Dnešní Polsko je vlivnou, moderní a neopomíjitelnou zemí

18. 12. 2014

čas čtení 13 minut

Na rozdíl od neoliberálního a zbídačeného Česka

Velice rád bych rovněž přispěl k pohledu na Poláky (a v jednom detailu i vztahy k Rusům). Doufám, že to bude doplňující, protože jsem se mezi Poláky a v Polsku pohyboval dostatečně dlouho a často. Navíc mne Poláci často ani nepovažovali za „echt“ Čecha, protože jsem zastupoval švýcarsko-italskou společnost. Jako typický Čech ani nevypadám, nepohyboval jsem se v Polsku auty s českou SPZ (RZ) a navíc i mé křestní jméno a příjmení neprozrazuje Čecha, píše Pavel Petkov.

Neopozitivistické dogma ovládá vzdělávání, a tedy budoucnost

18. 12. 2014 / Bohumil Kartous

čas čtení 6 minut

O čem nelze jasně mluvit, o tom je třeba mlčet. Jasně mluvit lze pouze o tom, co lze zároveň jasně (mechanicky) reprodukovat. Mechanická reprodukce je důležitá, protože na ní lze založit jasné hodnocení. A jasné hodnocení je důležité, protože vytváří dojem rozpoznávání kvality. Takhle se dá popsat absurdní kružnice, do zblbnutí opisovaná po desítky let napevno zaraženým kružítkem (nejen) českého školství, samozřejmě vždy se skvěle zastrouhnutou tuhou a okraji v sešitu. To je pro české učitele mnohdy nejdůležitější měřítko úspěchu vzdělávání.

Trénink kritického oka v době přesycené obrazy

18. 12. 2014 / Bohumil Kartous

čas čtení 17 minut

"Jak si mladí lidé pamatují druhou světovou válku? Na základě uměleckých děl, muzeálních památek, filmových blockbusterů, rodinných fotoalb a komiksu Maus," říká Andrea Průchová, generátor projektu Fresh Eye. Projekt si bere za cíl mapovat současnou vizuální kulturu na tématech vizuálního smogu, reklamy ve veřejném prostoru, konzumace pornografie, ideologie korporátní identity a dalších.

Je zase (nejen) euro ohroženo?

18. 12. 2014 / Miloš Dokulil

čas čtení 7 minut

(Zrovna včera zase začal jeden scénář, který nemá jasný konec)

Zrovna 17. prosince 2014 se rozehrávalo první kolo té zvláštní politické hry. Až na Balkáně. Přímo v Řecku. V tamní poslanecké sněmovně. A mohlo by se zdát, že jde jen o formalitu. Už proto, že tamní poslanci měli poprvé zas hlasovat o možném kandidátovi na příštího prezidenta. Tato funkce je pouze formální, čestná, víceméně ceremoniální, a jakoby šitá pro generaci politiků, kteří již nebudou aspirovat na výkon zjevné moci. (Ještě před čtyřmi desítkami let bylo Řecko královstvím. A 17/12 večer v hlavním zpravodajství ČT o Řecku nebylo ani pípnutí, pokud vím.) Tak kde se tady hned v nadpisu této stati vzala ta zvláštní vazba, dokonce na významnou světovou měnu, měnu Eurozóny?

Zelený Raúl a vyhlídky "reálného castrismu"

18. 12. 2014 / Karel Dolejší

čas čtení 3 minuty

S výměnou Castra za Castra v únoru 2008 se v kubánské politice posunuly důrazy. Rudá poněkud ustoupila do pozadí před zelenou, strana před armádou a komisař před manažerem. Zemi se podařilo přestát drsná 90. léta, kdy zčistajasna přišla o zaoceánského sponzora, a dožít se obnovení sponzoringu z nedaleké Venezuely. Ovšem aktuální úpadek venezuelské ekonomiky věští znova nástup potíží a je nepravděpodobné, že by se našel ještě třetí zájemce o dotování kubánského režimu. Napříště se tedy bude muset Havana uživit za své. Normalizace vztahů s USA by tomu mohla výrazně napomoci.

Po brutálním masakru dětí v pákistánské škole se zařekl pákistánský premiér, že zlikviduje Táliban

18. 12. 2014

čas čtení < 1 minuta

Obrovské rozhořčení v celé muslimské komunitě v Pákistánu vyvolal brutální masakr v pákistánské škole, který spáchala skupina bojovníků z Tálibanu. Pákistánská vláda na masakr 148 osob, převážně dětí, reagovala znovuzavedením trestu smrti a premiér Nawaz Sharif se vyjádřil, že Pákistán už nebude rozlišovat mezi "hodným" a "zlým" Tálibanem, ale zlikviduje v Pákistánu Táliban jako celek. "Povedeme válku proti terorismu až do té doby, kdy bude eliminován poslední terorista," vyjádřil se pákistánský premiér. Otázkou je zda mu to pákistánská armáda dovolí. Někteří její činitelé totiž dosud s Tálibanem spolupracovali, přestože pákistánskou vládu zapřísahal Afghánistán, aby základny Tálibanu na svém území zlikvidovala. Podrobnosti v angličtině ZDE

Pohled na Rusko zevnitř

17. 12. 2014

čas čtení 15 minut

George Friedman

Stratfor, Geopolitical Weekly, 16.12.2014

George Friedman (nar. 1949 v Budapešti) je zakladatel a ředitel soukromé zpravodajsko-analytické agentury Strategic Forecasting (Stratfor) se sídlem v Austinu, Texas, USA.

Minulý týden jsem byl v Moskvě. Přiletěl jsem osmého prosince o půl páté odpoledne, kdy je už v Moskvě touto roční dobou skoro tma. Slunce vychází teprve kolem desáté dopoledne – jsou to takzvané černé dny jako protiklad bílých nocí. Lidi zvyklé žít blíž k rovníku to vyvádí z míry. Je to první znamení, že se nacházíte nejen v cizí zemi, což pro mě není nic zvláštního, ale také v cizím prostředí. Ovšem když jsme pak jeli do centra Moskvy, což trvalo hodně přes hodinu, všechno vypadalo všedně, dopravní ruch, stavební práce na silnici. Moskva má tři letiště a my jsme přistáli na nejvzdálenějším od centra, na hlavním mezinárodním letišti Domodědovo. V Moskvě se všechno neustále přestavuje a obnovuje, což sice zdržuje dopravu, ale naznačuje, že hospodářská konjunktura trvá, aspoň v hlavním městě.

V Rusku může zdražit chleba až o 150%

17. 12. 2014

čas čtení 2 minuty

Ruští zemědělci zvyšují ceny obilí a orientují se podle cen na světovém trhu. Při současném pádu rublu to může znamenat, že se cena zvedne až o 150%. S tím nevyhnutelně porostou ceny chleba a dalších potravin. Množství osob žijících v bídě poroste a podle vicepremiérky Olgy Goloděcové se již pod hranicí životního minima nachází zhruba 15,7 milionu lidí.

AUDIATUR ET ALTERA PARS:

Jan Kavan reaguje na opakované obviňování z "nezákonného" vývozu zbraní

17. 12. 2014 / Jan Kavan

čas čtení 1 minuta

Před časem jsem byl někým dotázán na informaci, že jsem v roce 2000 povolil panu Bernatíkovi vyvézt zbraně do Konga, které bylo tehdy pod embargem EU. Tuto informaci poměrně pravidelně zveřejňuje již od roku 2005 redaktor Kedroň, tehdy především v HN, dnes v Lidovkách a jinde. Vždy s informací, že jde o dosud nikdy nezveřejněné dokumenty MZV.

Rubl ve středu posílil

17. 12. 2014

čas čtení 1 minuta

Problémy s ruským rublem se ve středu trochu zmírnily poté, co ministerstvo financí oznámilo, že začne prodávat zahraniční devizy, a posílit tak postižený rubl.

Po úterních divokých fluktuacích na měnovém trhu, kdy se hodnota rublu pohybovala mezi 58,27 a 80 rubly za dolar, a pak zase klesla na 70, se rubl na začátku prodával ve středu za 72,2 rublů za dolar a pak stoupl na základě vládní intervence na 66,12 rublů za dolar.

Jen totalitní myšlení chce mít jediný názor, jedinou pravdu

17. 12. 2014 / Veronika Sušová-Salminen

čas čtení 4 minuty

Vyšroubovaný nacionalismus je hrozně nebezpečná věc, jak v Rusku, tak mimochodem na Ukrajině. Zatemňuje mozek, vede k nebezpečným a extremním řešením, přímo podporuje to nejhorší v každé společnosti. V Rusku, na Ukrajině a jinde ve světě. Je opravdu třeba myslet na to, aby se nedělala kontraproduktivní opatření, která se snaží zabránit konfliktu, aby k němu nakonec přispěla.

Je třeba brát v potaz kulturní zvláštnosti, sociální psychologii a neházet všechny do jednoho pytle.

Čtenáři Novinek schvalují mučení

17. 12. 2014 / Veronika Sušová-Salminen

čas čtení 1 minuta

Píše Veronika Sušová-Salminen:

Na Novinkách.cz je nyní anketní otázka:

Schvalujete brutální praktiky CIA při výsleších lidí podezřelých z terorismu? Odpovědi jsou k mému nepříjemnému překvapení: 72,4 % ano a 27,6 % ne.:

Tak si říkám, jak na tom vlastně tedy jsme s těmi západními hodnotami a s jejich přenášením do konkrétní praxe a s jejich deklarovanou universální platností. Mučení v našich komunistických vězeních je zdrojem kritiky (oprávněné, mimochodem) a odsuzuje se (taky oprávněně). Odsuzuje se Rusko za anexi Krymu, která porušila mezinárodní právo. Zavádí se proti němu sankce, protože se mu nesmí z principu ustoupit.:

Ale 72, 4% si v internetové anketě nejčtenějšího serveru v ČR myslí, že brutální praktiky mučení CIA, které západní civilizovaný svět zrušil jako barbarské už v 18. století, jsou něco, co mohou schválit a z universálně platného principu ustoupit. Tady něco není v pořádku...:

Tak trochu jiná německá výzva:

"Zajištění míru namísto odměňování expanzionismu"

17. 12. 2014

čas čtení 12 minut

Míru by mělo být dosaženo beze zbraní a nikoliv legitimizací jejich ofenzivního použití. Exportu neliberálních představ Kremlu do EU by se mělo zabránit v našem vlastním zájmu. Důležitý pilíř celosvětového režimu nešíření jaderných zbraní, Budapešťské memorandum, by měl být uchován ve jménu našich dětí a vnoučat.

KD│ Především prostřednictvím partnerských organizací a osob blízkých straně Die Linke se v České republice šíří informace o německé výzvě "Opět válka v Evropě? Ne naším jménem!" ZDE. Šiřitelé dokumentu, který blahosklonně přehlíží, že jedna válka už letos v Evropě začala a je dosti zřejmé, kdo ji vyvolal, zatímco oni straší válkou, kterou nikdo nechce ani nepřipravuje, jistě jen nedopatřením zapomínají informovat o reakci, kterou propagovaný dokument v německy mluvících zemích vyvolal. Více než stovka expertů na Východní Evropu, mezi nimi přední znalec ruského extrémismu Andreas Umland, totiž zveřejnila vlastní vyjádření, které koriguje extrémní postoje německých přímluvců Putinova Ruska. Britské listy přinášejí překlad tohoto dokumentu.

Rusko má nového dealera luxusních vozů Bentley

17. 12. 2014

čas čtení 1 minuta

Skupina Avilon se stala dealerem luxusních vozů značky Bentley a otvírá nový autosalón, informoval ředitel společnosti Vagif Bikulov. Otevření oficiálního dealerského centra Bentley proběhne na jaře 2015, dodal vedoucí zastoupení Bentley v Rusku Richard Leopold.

Čí zájmy hájí ministr školství?

17. 12. 2014 / Bohumil Kartous

čas čtení 6 minut

Ministr Chládek využil svého vystoupení na Radě Evropy pro vzdělávání k tomu, aby loboval za zájmy českého průmyslu. Skutečné priority zdůraznil jen okrajově. Jedná v rozporu se Strategií 2020, která má být koncepčním dokumentem rozvoje českého vzdělávání a kterou jím řízené ministerstvo zpracovalo a přijalo za vlastní. Existuje řada odborníků na matematiku a její výuku, kteří říkají, že za současné situace je povinná maturita z matematiky nesmysl. Chládek je neposlouchá. České školství systematicky podceňuje vzdělávání k občanství, vakuum zaplňuje mimoškolní vzdělávání, jako třeba Mapa společenských stereotypů. Více v pravidelném týdenním souhrnu Beduin (1. 12. – 7. 12. 2014), připravovaném spolkem EDUin.

Spojené státy se rozhodly normalizovat styky s Kubou

17. 12. 2014

čas čtení 1 minuta

Spojené státy a Kuba zahájí rozhovory s cílem normalizovat vzájemné styky poté, co byl na Kubě propuštěn po pěti letech věznění americký podnikatel Alan Gross a Spojené státy souhlasily, že výměnou propustí tři Kubánce uvězněné za špionáž. Spojené státy plánují otevřít v Havaně velvyslanectví a ukončit konflikt z doby studené války. Alan Gross byl na Kubě uvězněn v roce 2009. Organizoval tam pro židovské komunity přístup k internetu, který se vyhýbal kubánské internetové cenzuře. Byl posléze uvězněn na patnáct let za údajnou "špionáž".

Tři Kubánci, které propustí americká strana, jsou součástí tzv. Kubánské pětky, skupiny, kterou vyslal Fidel Castro provádět špionáž na Floridě. Muži byli r. 2001 odsouzení v Miami mj. za spiknutí a za to, že se "neregistrovali u Spojených států jako cizí agenti".

Americká vláda údajně tiše vyjednávala s Kubou o uvolnění vztahů už celou řadu měsíců. Vedlo to v první řadě k nynější výměně vězňů.

Podrobnosti v angličtině ZDE

PŘISPĚJTE FINANČNĚ NA PROVOZ BRITSKÝCH LISTŮ

Hospodaření OSBL za listopad 2014

6. 12. 2014

čas čtení 2 minuty

V listopadu 2014 přispělo 195 čtenářů finančně na Britské listy bankovním příkazem celkovou částkou 42 902 Kč, dobrovolným předplatným prostřednictvím mobilu v září 2014 částkou 1573.86 Kč. Příjem z reklamy byl 2000 Kč.

Zůstatek byl koncem listopadu 2014 284 623,91 Kč, z toho částka na exekutorský projekt 156 375,59 Kč.

Prosíme: v příspěvcích nepřestávejte, musíme hradit průběžné náklady, i když se je snažíme udržovat na minimu.

Příspěvky na provoz Britských listů je možno nově zaslat i z mobilního telefonu nebo na účet v pražské Raiffeisenbance, číslo účtu: 1001113917, kód banky 5500. Adresa banky je 120 00 Karlovo nám. 10, Praha 2. Čtenáři mohou přispět na provoz Britských listů úvěrovou kartou na adrese www.paypal.com po jednoduché registraci odesláním částky na adresu redakce@blisty.cz. Prosíme, neposílejte příspěvky ze zahraničí na konto v pražské Raiffeisenbance, ale pošlete ho na paypal. Při poukazu příspěvku do Raiffeisenbanky ze zahraničí totiž zaplatíte za transakci bankovní poplatky ve výši více než 500 Kč. Děkujeme.

Jako v České republice oficiálně registrované občanské sdružení poskytujeme potvrzení o přijetí příspěvku pro daňové účely osobám, které v ČR platí daně.

Prezident Miloš Zeman ve funkci | 17. listopad | Noam Chomsky v České republice | Festival dokumentárního filmu Jihlava | Dohoda TTIP | Komunální volby a senátní volby, říjen 2014 | Skotská nacionalistická strana a nezávislost Skotska | Ukrajina | 21. srpen 1968 | Izrael, Palestina, Blízký a Střední východ | Filmový festival Karlovy Vary 2014 | Otrokářský stát Česká republika | Kulturní diplomacie ve prospěch České republiky v zahraničí | Předčasné volby 2013 | Důchodci a obhajoba jejich zájmů v české politice | Rasismus | Sýrie | O likvidaci kulturního dědictví v Čechách | Ústav pro studium totalitních režimů | Daniela Drtinová | Národní divadlo a odvolání Jana Buriana, léto 2013 | Rusnokova úřednická vláda, léto 2013 | Poměry v ČSSD | Premiér Nečas, milenka Nagyová a pád vlády, jaro 2013 | Útoky bezpilotními letadly | Americký whistleblower Edward Snowden a špehování občanů | Filmový festival Karlovy Vary 2013 | Aféra Putna, jaro 2013 | Prezidentské volby 2013 | Tykadlový řidič Roman Smetana | Řádění exekutorů v České republice | Školství | Krajské a senátní volby říjen 2012 | Metanolový skandál v České republice | Církevní restituce v ČR | Žena za pultem | Byl život před rokem 1989 horší nebo lepší než dnes? | Veřejné mínění v České republice | Smlouva ACTA | Václav Havel - dramatik a politik | Ropa - Peak oil a energetická bezpečnost | Hypoteční, finanční ... ekonomická krize | Egypt | Libye | Koutek reklamní tuposti | Wikileaks | Zdravotnictví a reformy | Írán | Útok na USA, Afghánistán, Irák
74851