Izraelská Strana práce kvůli antisemitismu zmrazila kontakty s britskou Labour Party

11. 4. 2018

čas čtení 1 minuta
Předseda izraelské Strany práce Avi Gabbay zaslal lídrovi britské Labour Party Jeremy Corbynovi dopis. Oznamuje v něm přerušení kontaktů mezi svou stranou a Corbynovou kanceláří kvůli podezřením, že Corbyn ve straně toleruje antisemitismus.


  Tento krok přišel po několika Corbynových krocích, které představitelé britských židů považují za antisemitské.

  "Je mou odpovědností vzít na vědomí nepřátelství, které jste prokázal vůči židovské komunitě a antisemitská prohlášení a akce, které jste umožnil jako lídr Labour Party Spojeného království," napsal Gabbay Corbynovi.

  "To je přídavek k vaší zcela veřejné nenávisti vůči politice státu Izrael, z níž mnohé se týká bezpečnosti našich občanů a akcí našich vojáků - politice, kde se v Izraeli opozice s koalicí shodují."

  Gabbay napsal, že se rozhodl k tomuto kroku v předvečer připomínky obětí holokaustu. "Proto vám píšu, abych vás informoval o dočasném přerušení všech formálních vztahů mezi izraelskou Stranou práce a lídrem Labour Party ve Spojeném království," uvedl Gabbay. "Ačkoliv existuje řada oblastí, kde naše strany mohou a budou spolupracovat, nemůžeme udržovat vztahy s vámi, lídrem Labour Party UK, zatímco nedokážete adekvátně reagovat na antisemitismus v Labour Party UK."

  Britská Kampaň proti antisemitismu odsoudila Corbyna v důkladné disciplinární stížnosti adresované jeho straně.

 

Celý text v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
7230

Diskuse

Obsah vydání | 13. 4. 2018