ZUCKERBERGŮV VÝSLECH V AMERICKÉM SENÁTU:

Pane Zuckerbergu, řeknete nám, v kterém hotelu jste spal?

11. 4. 2018

čas čtení 2 minuty

Senátor Dick Durbin, demokrat, Illinois: Pane Zuckerbergu, byl byste ochoten sdílet s námi jméno hotelu, kde jste na dnešek přespal?

Mark Zuckerberg: Ehm...ne.

Dick Durbin: Jestliže jste tento týden poslal někomu nějakou zprávu, jste ochoten s námi sdílet jména lidí, jimž jste tu zprávu poslal?

Mark Zuckerberg: Pane senátore, ne, pravděpodobně bych nechtěl to tady veřejně sdělovat.

Dick Durbin: Myslím, že o to tady právě jde. Vaše právo na soukromí. Hranice vašeho práva na soukromí. A kolika z toho se v dnešní Americe vzdáváte, jménem, cituji, "propojování lidí po světě". Je to v podstatě otázka o tom, jaké informace Facebook shromažďuje, komu je posílá a zda se mě kdy zeptal a předem mě požádal o svolení to udělat. Je to férové, aby tohle uživatel Facebooku mohl očekávat?

Mark Zuckerberg: Ano, pane senátore, myslím, že všěichni by měli mít kontrolu nad tím, jak jsou jejich informace užívány. A jak jsme o tom hovořili v některých jiných otázkách, myslím, že je to vysvětleno v některých dokumentech. Avšak co je důležitější, musíme dát lidem kontrolu nad tím výrobkem samotným. Takže lidé si sami rozhodují, s kým budou své informace sdílet.

(Toto je odpověď, která neodpovídá na senátorovu otázku, protože nejde o tom, s kým se uživatel Facebooku rozhodne své informace sdílet, ale o to, že Facebook bez jeho vědomí sdílí jeho informace, po milionech, s komerčními společnostmi, které manipulují politický proces, pozn.red.)

0
Vytisknout
7980

Diskuse

Obsah vydání | 17. 4. 2018