OTEVŘENÝ DOPIS JIHOČESKÝM STUDENTŮM:

Kde jste, hrdinní studenti?

7. 7. 2013

čas čtení 1 minuta

Vážení jihočeští studenti (a pedagogové),

sleduji se znepokojením dění v Českých Budějovicích v posledních dvou týdnech a musím se Vás se vší úctou zeptat: Kde jste? Vaším krajem, na kterém Vám tak záleží (nebo spíš záleželo), přímo jeho hlavním městem, pochodují davy nacistických poblouzněnců, demolují město, rozsévají strach, a přitom to všechno berou jako víkendovou zábavu - tak jako vy se patrně sjíždíte na hudební festivaly, abyste tam oslavovali mír a lásku a bojovali za demokracii pivkem a fotbálkem, tak se oni sjíždějí na náměstí Přemysla Otakara II., aby rozsévali zlo a bojovali za národní socialismus tonfami, noži a dlažebními kostkami, píše Břetislav Szotkowski.

Obdivuji Vaše hrdinství, s nímž jste úporně, několik měsíců, bojovali za sesazení postarší ženy zvolené v řádných volbách do krajského zastupitelstva, až jste ji dovedli na pokraj nervového zhroucení. Je to totéž hrdinství, s jakým nyní vystupujete proti řádění pravicových extremistů v Budějovicích = žádné. Je to hrdinství, které smrdí jak zahnívající žumpa, v níž skončily Vaše mozečky vymyté ideologickými poučkami Vašich otců, kteří se tolik báli o své majetky, které by jim snad ti komunisti ukradli, a teď jim je samozřejmě "kradou Cikáni, žijící z jejich daní".

Rozumím tomu - jste přece hrdinní bojovníci s komunismem, a to máte společné i s těmi, kdo v posledních dvou víkendech proměnili České Budějovice v nejméně atraktivní turistickou destinaci v ČR. Stejně tak jsou Vám jako i jim vlastní nedemokratické způsoby ovládání společenského dění. Gratuluji Vám! Své místo na hnojišti dějin jste si vydobyli, a ani to nedalo moc práce.

Vítězství zdar!

Břetislav Szotkowski

0
Vytisknout
20069

Diskuse

Obsah vydání | 9. 7. 2013