Máme sakra těch 300 tisíc přileb nebo nemáme?!

22. 9. 2022 / Vít Kučík

čas čtení 2 minuty
"Šojgu, říkáte, že to v součtu hodí 300 tisíc hlav, co tam pak můžeme poslat, aniž by z toho byla druhá Velká říjnová revoluce, chápu to dobře...?"
"Naprosto přesně, Vladimíre Vladimíroviči."
"Hele, Šojgu, před půl rokem jsi mi taky tvrdil, že u hranic nemáme žadný odvedence, a pak hned první den na mně začaly vřeštět ze všech stran matky, že jsme jim tam do ostré palby poslali děcka v základní službě, co jim navíc napovídali, že jsou jen v Bělorusku na spřátelených manévrech..."
"To bylo jen pár ojedinělých nedorozumění, které jsme vyšetřili, přijali nápravná opatření, a už se nebudou opakovat. Moji podřízení to kontrolovali."

"Takže 300 tisíc říkáš...? A je to tentokrát zevidovaný a spočtený dobře?"
"To garantuji, Vladimire Vladimíroviči. Generální štáb mně o tom osobně ujistil."
"A co ty, Gerasimov? 300 tisíc hlav bude potřebovat 300 tisíc přileb a 300 tisíc párů fusaklí! Máme je?"
"Samozřejmě, glavnokomandujuščij! Vše je připraveno ve sladech k vyskladnění"
"No toto přesně jsem od Tebe taky slyšel v únoru, a pak tanky chcíply na půl trasy ke Kyjevu, protože jim došla nafta, volali nám mobilem z nacistické mobilní sítě o odvoz, protože šifrované vysílačky někdo rozkrad', fasovali pět let prošlé konzervy, které kdosi evidoval jako právě naskladněné, a v reaktivních pancířích pak ukrajinští nacisti nacházeli starý papír místo trhaviny..."
"Staly se chyby a byly z nich vyvozeny důsledky, tavariš presiděnt! Už se nikdy nebudou opakovat! Chyby byly odstraněny! Vytvořili jsme novou směrnici a ta je plněna na 100%!"
"Gerasimov... ale těch 300 tisíc funkčních přileb... máme?! Běda, jestli zas budu vidět lítat po netu videa, kde je nějaký ukronacista promačkává pěstí..."
"Chyby se staly, ale byly vyvozeny důsledky a už se neb-"
"Máme sakra těch 300 tisíc přileb nebo nemáme?!"
"Máme!"
"A jak to víte?"
"Moji podřizení zástupci mně o tom osobně ujistili, tavariš preziděnt!"
"A jak to vědí oni?"
"Jejich podřízení zastupci je o tom rovněž osobně ujistili, tavariš preziděnt!"

0
Vytisknout
5926

Diskuse

Obsah vydání | 23. 9. 2022