REDAKČNÍ KOMENTÁŘ:

Co si dnes přečtete v Britských listech

27. 7. 2021

čas čtení 2 minuty

Jaroslav Miko upozorňuje, že se v České republice množí útoky proti Romům, je to zjevně proto, že to politikové nepřímo podporují. Je skandální, že se usmrcení Stanislava Tomáše v Teplicích dosud nevyšetřilo, avšak politikové už rovnou říkají, že celá věc byla naprosto v pořádku. Jaroslav Miko upozorňuje na nadcházející akci požadující férové vyšetřování Tomášovy smrti.


Jiří Podhorecký načrtává, co nás bude stát vyrovnání se s povodněmi, jichž se kvůli změně klimatu jen tak nezbavíme. Karel Dolejší upozorňuje, že podobně jako v Bolsonarově Brazílii jde i v ČR o to nepustit autoritářského populistu do druhého funkčního období, v němž by demokracii definitivně "zařízl". A Beno Trávníček si všímá podivného, nepřirozeného urbanismu "Nových Spořilovů".


Situace v Rusku se podstatně zhoršuje - země se mění v otevřenou diktaturu. Před zářijovými parlamentními volbami zablokovaly ruské úřady veškeré internetové servery organizace vězněného Alexeje Navalného a jeho spojenců jako údajně "extremistické".

Boris Cvek přináší další pokračování seriálu o Dantově Božské komedii. Napadlo vás někdy, že Češi mají nebo nemají problémy s migranty vždycky přesně podle toho, co jim k tomu řekne vrchnost? Maďarsko zavádí už třetí vakcinaci, kritici však podotýkají, že to vláda, která dovezla a nasadila neefektivní čínskou vakcínu Sinopharm, jednoduše musela udělat. A finský překližkový satelit má být posledním výkřikem ekologického přístupu ke kosmickému průmyslu.

Podle ruského opozičního předáka Javlinského Putinův esej o Ukrajině podkopal vztahy se všemi postsovětskými státy. Izraelci varují, že Teherán může využít průtahů kolem jednání v Ženevě k dokončení vývoje a výrobě jaderných zbraní. A americká pravice pozorně zaznamenává, že kandidátka Demokratů do Kongresu obdržela příspěvek od proasadovského aktivisty, který v minulosti financoval i neblaze proslulou kongresmanku Tulsi Gabbardovou.

-1
Vytisknout
4270

Diskuse

Obsah vydání | 27. 7. 2021