USA: Kandidátka Demokratů do Kongresu dostala dar od proasadovského operativce

27. 7. 2021

čas čtení 1 minuta
  • Kandidátka Demokratů do Kongresu Nina Turnerová dostala peníze od muže, který již financoval cestu bývalé poslankyně Tulsi Gabbardové do Sýrie a její setkání s Asadem. 

Kandidátka Demokratů do Kongresu Nina Turnerová přijala tisíce dolarů od proasadovského operativce, který zaplatil proslulou cestu bývalé členky Sněmovny reprezentantů Tulsi Gabbardové do Sýrie, upozorňuje Houston Keene.

Turnerová je na přední pozici ve skupině Demokratů, kteří se snaží nahradit v Kongresu uprázdněné místo za stát Ohio po ministryni bydlení a městského rozvoje Marcii Fudgeové.

V současnosti progresivistka Turnerová vede ve fundraisingovém závodě. Nicméně podle údajů Federální volební komise dostala takřka 2 700 dolarů od proasadovského aktivisty Bassama Khawama, který také vystupuje pod jménem Sam Khawam.

Khawam prosazuje syrského prezidenta Bašára Asada a financoval slavnou cestu Tulsi Gabbardové do Sýrie, kde se bývalá kongresmanka osobně setkala s diktátorem. Khawam je také bývalým členem ultrapravicové Syrské nacionalistické strany spojené s teroristy.

Cesty se zúčastnili také bývalý kongresman Dennis Kucinich a manžel Gabbardové Abraham Williams.

Gabbardová nakonec osobně zaplatila náklady a tvrdila, že neměla v plánu se setkat s Asadem. Nicméně v roce 2017 prohlásila, že je ochotna se sejít s kýmkoliv, aby ukončila syrskou občanskou válku.

Mluvčí kampaně Turnerové Kara Turrentineová potvrdila dar pro Fox News emailem a prohlásila, že Khawamův příspěvek byl v březnu předán neziskové organizaci, ale neodpověděla přímo na otázku, zda Turnerové podporuje Asadův režim.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
4625

Diskuse

Obsah vydání | 2. 8. 2021