Výbor pro nezávislost Ingušska vytváří protiruskou povstaleckou armádu

5. 5. 2023

čas čtení 1 minuta
Výbor pro ingušskou nezávislost vytvořený začátkem tohoto roku tvrdí, že založil Ingušskou osvobozeneckou armádu a že se nyní hlásí dobrovolníci.

Výbor uvádí, že tento krok učinil, aby byl připraven na "nadcházející rozpad Ruské federace, který nevyhnutelně povede ke konfliktům uvnitř ruských elit a k vytváření všemožných PMC a zakázaných formací, které byly a budou vytvořeny úřady v Kremlu."

Jeho konkrétním cílem, říká Výbor, bude "obnova územní celistvosti Ingušska (GIalgIaiche) a obrana jeho hranic před možnými agresivními akcemi ruských satelitů", což je v ingušském případě jasný odkaz na Čečensko, které okupuje část Ingušska, a Severní Osetie, která obsadila další část.

Podle prohlášení se nová síla postaví proti snahám Moskvy oklamat ingušský lid a zatáhnout jej do konfliktů se všemi ostatními. "Nemůžeme to dovolit, protože Rusko často prokázalo svou neschopnost dodržet cokoliv, s čím souhlasilo... Ingušský lid je schopen bránit své zájmy a práva... a vytvoření ingušské armády je jedním z prostředků k dosažení tohoto cíle."

Zdroj v ruštině: ZDE

1
Vytisknout
3641

Diskuse

Obsah vydání | 9. 5. 2023