Láska. Je hezké, že Kellner nosí roušku. Ale zničil životy desetitisíců Čechů

20. 10. 2020

čas čtení 4 minuty

Senátor Václav Láska o Petru Kellnerovi:



Možná mají někteří v plánu využít současné krize, aby si vylepšili své image u veřejnosti. Ale některým by se to opravdu povést nemělo. Je hezké, že nejvyšší boss a nejbohatší Čech Petr Kellner nosí roušku jako každý “normální” člověk. Jak nám hezky pan Mlynář podává.

Ale nelze zapomenout, že pan Kellner zbohatnul mimo jiné na tom, že jeho vyděračská firma Home Credit zničila životy možná i desetitisíců Čechů.

Ať už ekonomicky, tak některé bohužel i fyzicky.

A také nelze zapomenout, že aby mohl pan Kellner stejným způsobem bohatnout na obyčejných Číňanech, zaprodává systematicky naši zemi čínským komunistům.

Je hezké, že miliardář Kellner nosí roušku. Ale za tu nemůže schovat spousty lidských životů, které má na svědomí. Ani zradu, které se dopouští vůči vlastní zemi a lidem.

Zdroj ZDE

Upřímně mě překvapilo, jak málo lidí si pamatuje, jak fungoval Home Credit. Že si každý může rozmyslet, zda si vezme půjčku nebo ne? Že kdo řádné splácí, tak nemůže mít problémy? A každý si má přečíst, co podepisuje?

Tak tady podrobněji, jak fungoval Home Credit v těch nejhorších časech. Předně ten byznys nebyl založen na tom, že HC bude vydělávat na nějakém normálním úroku. Byl založen na sankcích. Vydělával na tom, že každé sebemenší porušení smlouvy bylo astronomicky pokutováno.
Každý se samozřejmě může rozhodnout, zda si půjčí nebo ne. A každý si může/měl by přečíst smlouvu. První fígl byl v tom, že smlouvy HC byly tak složité, že jim často nerozuměli ani advokáti. Natož práva nestudovaný člověk. A dále pak na tom, že obsahovaly rozhodčí doložku. To je dohoda, že spory ze smlouvy nebude rozhodovat soud, ale člověk, kterého si vyberete.

A toho člověka určoval HC. Byl to člověk, který pracoval jen na sporech HC a 100% sporů rozhodovoal ve prospěch HC.

Příklad. O dva dni jste promeškali splátku, HC vám okamžitě zesplatnil půjčku a napočítal sankce ve stovkách procent. Z půjčených 10.000 byl dluh 100.000 či víc. Nemohl jste se nijak bránit, i když třeba taková pokuta nebyla podle smlouvy. Protože jakýkoli spor rozhodoval rozhodce “Franta Vomáčka”, který nikdy nerozhodl proti HC. A jeho rozhodnutí nesměly soudy přezkoumávat. Jeho rozhodnutí bylo konečné a nepřezkoumatelné. A zároveň exekučním titulem. Takže na Vás vlítnuli exekutoři, náklady na ně, na právníky. Pro dvoudenní zpoždění se splátkou 1.000 korun u půjčených 10.000 korun, jste najednou dlužili čtvrt milionu. Rozpadla se vám rodina, někdo skončil jako bezdomovec a jiný si sáhnul na život.

Tohle byl byznys Petra Kellnera a jeho HC. Nikoli vydělávat na tom, že půjčujete lidem. Ale vydělávat na tom, že podvody a zneužíváním práva ničíte lidi a celé rodiny.

Není třeba znovu rozvijet diskuzi, zda Kellnerovi závidím jeho bohatství. Jen jsem těm, co o to stojí, chtěl přiblížit podrobněji podnikání Home Creditu v jeho nejodpornějších dobách.

Zdroj ZDE

Pozn. JČ: Tohle je sice hezké, ale, pane Lásko, v civilizovaných zemích je to nemožné, protože takovéto jednání zakazuje zákon. V Británii například existuje zákon, který zakazuje bankám a finančním institucím poskytovat občanům finanční půjčky, pokud nezískají důkaz, že jsou občani schopni je normálně splácet. Neomlouvám nijak pana Kellnera, ale že to, co popisujete je a bylo v ČR možné, je obrovskou obžalobou českého právního systému i demokracie, jejíž součástí jste i vy. Příležitost dělá zloděje.

0
Vytisknout
33302

Diskuse

Obsah vydání | 26. 10. 2020