Když Babiš válčil s koronavirem...

29. 7. 2020 / Karel Dolejší

čas čtení 1 minuta
...a zem šla do války, do projektu "chytré karantény" přes námitky superstar Vojtěcha ZDE vstoupila armáda ZDE. Leč mnoho platné to nebylo, protože limitujícím faktorem nadále zůstal bídný stav hygienické služby, na němž pracovaly vlády od roku 2003 ZDE.


Když jsme měli válčit naposledy - v roce 1938 - první Československá republika měla v mimořádně špatném stavu protiletadlovou obranu. Po dlouhá léta byl tento prvek systematicky zanedbáván, a to zejména proto, že stát za hlavního protivníka tvrdošíjně považoval Maďarsko. A Miklós Horthy se opravdu nemohl pyšnit nikterak působivými leteckými silami, které by nutily čs. generály vážně uvažovat nad Douhetovou doktrínou.

Nyní Babiš vytáhl proti koronaviru. Nicméně vše přitom závisí na instituci, která je od roku 2003 soustavně podfinancovávána a personálně obsazena odborníky s průměrným věkem hodně přes 50 let, přičemž v dohledné době není reálné sehnat větší počet nových. Stávající dělají co mohou, ale zázraky na počkání a nemožné do tří dnů opravdu nesvedou.

Náprava zabere přinejmenším jednu dekádu.

Že superstar Vojtěch Babišovi tyto skutečnosti zatajil a hrál mrtvého brouka, když předstíral, jakoby vše bylo v nejlepším pořádku, premiér přiznat nemůže a ministra neodvolá. Navzdory masivním úplatkům pro média ZDE by se to mohlo výrazně podepsat na výsledku říjnových voleb. Věc je zablokována podobně, jako Havlíčkovo selhání na dopravě: Tam ani tam Babiš nemůže přiznat žádnou chybu ZDE.

Tam i tam zbytečně umírají lidé. Skuteční lidé, jako já a vy.

Avšak jaký problém, když pro třetinu českých voličů bude přednější kobližné, i kdyby měl shořet svět?

0
Vytisknout
9358

Diskuse

Obsah vydání | 6. 8. 2020