Z některých reakcí čtenářů na příběh čínských turistek v pražském metru

13. 6. 2017

čas čtení 2 minuty

- Dopravu v Praze řídí pan radní Dolínek, který je na prvním místě na kandidátce do podzimních voleb. Co k tomu dodat? Budete ho volit?

Některé reakce z Facebooku na tento článek:

- Za zavazadla? :D Vy ste se v té Praze už uplně zbláznili. Už vidím jak jedu na letiště hromadnou, aby mě neokradl taxikář a okradne mě stát, protože si zapomenu koupit jízdenku na svoje spodky.

- Já šla jednou směrem na hlavní nádraží a potkala jsem dva revizory, kteří měli též lámanou angličtinu a žádali mě, abych jim překládala. Když jsem pak mluvila se slečnou, říkala, že je zvykem, že si může v jiných městech koupit jízdenku až v tramvaji. Tak jsem jí vysvětlila, že takhle to bohužel v Praze nefunguje, ale na její obranu to nikde psáno není, že se nedá jízdenka koupit až na palubě dopravního prostředku. Byla v Praze asi 30 minut a hned dostala pokutu, musela jít směnit, aby měla vůbec čím zaplatit, revizoři ji donutili směnit v jedné určité směnárně, kde samozřejmě byl vysoký poplatek. Takže mi bylo líto slečny.

- Dopravu v Praze řídí pan radní Dolínek, který je na prvním místě na kandidátce do podzimních voleb. Co k tomu dodat? Budete ho volit?

- Mam podobnou zkusenost. Navic jsou automaty na jizdenky v Praze neprehledne a nejednou jsem radil i rodilym Cechum, kteri prijeli do Prahy treba na vylet.

- Ostuda...

- Podle článku holky udělaly všechno, co bylo v jejich silách, aby si pořídili správné lístky (poprosili o pomoc místní)... to, že je místní (ať už úmyslně, či ne) podělali, to je problém, ale nejhorší z celého článku je chování revizorů.

Jiní čtenáři naopak zaujali vůči čínským turistkám nekompromisní postoj a zdůrazňují, že si turistky "měly zjistit, jaký mají mít správný lístek" a že neznalost neomlouvá. Jeden čtenář napsal, že se dostal pokutu na parkovišti v Rakousku, kde nezaplatil parkovné, když jen šel na záchod, takže co...

0
Vytisknout
8581

Diskuse

Obsah vydání | 15. 6. 2017