Údajný ruský špion zatčen na letišti Roissy s výbušnými zařízeními. Prokázán teroristický motiv

7. 6. 2024

čas čtení 1 minuta
Jedinci narozenému na Donbasu vybuchl do obličeje peroxid acetonu poté, co si podomácku vyrobil výbušninu. Byl zatčen četnictvem a případu se ujala Národní protiteroristická prokuratura. Podezřelý byl také vyslechnut kontrašpionážní službou DGSI, informuje Geoffroy Antoine.

Šestadvacetiletý ukrajinský státní příslušník narozený v rusky mluvícím Donbasu byl zatčen četnictvem pro sledování a zásah (PSIG) v nemocnici v Gonesse, vysvětlil zdroj z domácí zpravodajské služby. Dotyčnému údajně explodoval peroxid acetonu, výbušný materiál, do obličeje, když se snažil navrhnout podomácku vyrobenou výbušninu.

Po zatčení okamžitě následovala prohlídka hotelového pokoje, ve kterém byl ubytován. Policie pak objevila několik výbušných zařízení a také dusičnan amonný, levný výbušný materiál, který je teroristy vysoce ceněn. Vyšetřovatelé našli také peníze, několik falešných pasů a ruční zbraně. Podle několika zdrojů blízkých případu se vyšetřovatelé z výzkumné sekce ve Versailles domnívají, že se ruský špion snažil zaútočit na vybavení francouzské armády určené pro Ukrajinu.

Podrobnosti ve francouzštině: ZDE

1
Vytisknout
1782

Diskuse

Obsah vydání | 11. 6. 2024